Oplev Køge: Fiskebuffet, fugleliv og fredfyldte udkigspunkter på Køge Marina

Danmarks største fiskebuffet, et rigt fugleliv og flere fredfyldte udkigspunkter. På Køge Marina er der masser at opleve. Her følger en række anbefalinger til, hvad området omkring den hyggelige marina byder på.

Hvis du er ellevild med fisk, fugleliv og fred, så tag en tur til Køge Marina. Her venter smukke naturoplevelser og god mad.

Nationalmuseets sejlskib, Bonavista, er ankommet til Køge Marina – det næstsidste stop på TV 2 Lorrys sommertogt rundt i Lorryland.

Du får her en række anbefalinger til, hvad du kan opleve i området omkring den naturskønne marina.

Fiskebuffet og forfriskende dukkert

”Køge Marina er en maritim naturoase, hvor der bare er utrolig smukt.”

Sådan lyder det fra havnemester Kenneth Højlund Jensen, der finder området omkring havnen særligt fredfyldt.

Den flotte natur, som ligger tæt op ad Køge Marina, byder på et rigt fugleliv, og fra selve marinaen er der flere betagende udkigspunkter, hvor du kan skue helt til København og Sverige.

TV 2 Lorrys sommertogt med Bonavista

Nationalmuseet og TV 2 Lorry vil i løbet af sommeren tage dig med rundt til 18 af Lorrylands havne og ankerpladser med det gamle fragtskib, Bonavista.

Bonavista er en prægtig tomastet skonnert, der blev bygget tilbage i 1914 til fragtsejllads. Oprindeligt blev det knap 40 meter lange skib brugt til at transportere klipfisk over Atlanterhavet.

Det gamle fragtskib har også været charter- og oplevelsesskib i mange år, men i de seneste 20 år har det ligget i Marstal, hvor det er blevet renoveret fra ende til anden.

Selv på de blæsende dage kan du nyde udsigten fra marinanen i fulde drag. Der er nemlig opsat vindskærme og såkaldte lækasser, der skærmer for den kølige sommerblæst.

Hvis sommervejret til gengæld arter sig, og det hverken blæser eller regner, skal du ikke snyde dig selv for en dukkert i havnebadet på Køge Marina.

Du har dog også mulighed for at få sand mellem tæerne lidt nord for marinaen. Her finder du en dejlig strand.

Når sulten begynder at melde sig efter en dag i smukke, fredfyldte omgivelser, kan du nyde en velsmagende burger fra havnens retro burgerbar.

Få stillet sulten i Danmarks største fiskebuffet på Køge Marina.
Få stillet sulten i Danmarks største fiskebuffet på Køge Marina.
Foto: Morten Raarup - TV 2 Lorry

Hvis du derimod er til et måltid bestående af alt godt fra havet, er der mulighed for at dykke ned i Danmarks største fiskebuffet, der også ligger ved marinaen.

Kjøge Mini-By

Forstil dig en miniatureudgave af Køge – hvor det er dig, der rager over de røde teglsten og ikke omvendt. Det er, hvad du kan opleve i Kjøge Mini-By.

Her har 140 frivillige pensionister bygget en kopi af Køge, som byen så ud i årene omkring 1865, i størrelsesforholdet 1:10.

Oplev en miniatureudgave af Køge Kirke i Kjøge Mini-By.
Oplev en miniatureudgave af Køge Kirke i Kjøge Mini-By.
Foto: Kjøge Mini-by

Med stor entusiasme blandt de frivillige er selv de mindste detaljer blevet genskabt i Kjøge Mini-By – og alt er hjemmelavet.

Alt fra mursten og teglsten til skorstene og tagrender fremstår autentisk og akkurat, og mange af husene i Kjøge Mini-By kan fortsat genkendes, hvis man spadserer rundt i Køge by.

Kjøge Mini-By består af godt og vel 700 bygninger, og målet er at nå op på cirka 1000 bygninger.

I Kjøge Mini-By kan du også opleve en række modelskibe fra årene omkring 1865.

For voksne koster et besøg i Kjøge Mini-By 50 kroner. Børn fra 5 til 15 år skal kun af med en 10'er.

I Køge kan du også opleve torvedage og Vallø Slot.

Torvehandel på Køge Torv

På Køge Torv kan du hver onsdag og lørdag opleve en hyggelig handelsstemning, når der bliver langet kød, fisk og grøntsager over disken i de opstillede stader.

Torvedagene på Køge Torv byder på alt fra blomster og smykker til frisk fisk og honning.
Torvedagene på Køge Torv byder på alt fra blomster og smykker til frisk fisk og honning.
Foto: TV 2 Lorry

Det fristende madmekka på Køge Torv har åbent fra 08:00 til 16:30 om onsdagen og fra 08:00 til 16:00 om lørdagen.

Vallø Slot

Vallø Slot og den tilhørende slotshave er bestemt en oplevelse værd.
Vallø Slot og den tilhørende slotshave er bestemt en oplevelse værd.
Foto: TV 2 Lorry

Lidt syd for Køge finder du det prægtige Vallø Slot, hvis slotshave er en stor oplevelse. Haven bærer præg af en engelsk landskabshavestil, hvor man kan opleve sjældne træer.

Selve slottet har lukket for gæster.