Oplev Ishøj: Vand og natur smelter sammen på Ishøj Havn

Flot natur, hyggelige spisesteder og god stemning. Det er opskriften på en herlig sommerdag - og den kan du få på Ishøj Havn. TV 2 Lorry giver dig her en række anbefalinger til, hvad du kan opleve ved den grønne havn.

Smuk natur med hvide sandstrande, klitter og engområder er noget af det, du kan opleve, hvis du bruger en sommerdag på Ishøj Havn.

Nationalmuseets sejlskib, Bonavista, er sammen med TV 2 Lorry nu ankommet til Ishøj Havn på dette års sommertogt rundt i Lorryland.

Her følger en række anbefalinger til, hvad du kan opleve ved den hyggelige havn, der ligger placeret i den nordlige del af Køge Bugt.

Den grønne havn

På Ishøj Havn spiller naturen en central rolle. Næsten uanset hvor du ser hen, vil dit øje fange et grønt område, der lægger op til picnic eller leg for både store og små.

TV 2 Lorrys sommertogt med Bonavista

Nationalmuseet og TV 2 Lorry vil i løbet af sommeren tage dig med rundt til 18 af Lorrylands havne og ankerpladser med det gamle fragtskib, Bonavista.

Bonavista er en prægtig tomastet skonnert, der blev bygget tilbage i 1914 til fragtsejllads. Oprindeligt blev det knap 40 meter lange skib brugt til at transportere klipfisk over Atlanterhavet.

Det gamle fragtskib har også været charter- og oplevelsesskib i mange år, men i de seneste 20 år har det ligget i Marstal, hvor det er blevet renoveret fra ende til anden.

Havnen byder på en sjov vandlegeplads, grillpladser og flere restauranter, der kan stille din sult og tørst i form af smørrebrød, fadøl og snaps.

Hvis du går en tur rundt på havnen, er der rig mulighed for at møde nogle af de lokale sejlere, der med glæde fortæller spændende anekdoter fra deres liv på vandet.

Kunstneriske oplevelser i Ishøj

Nær Ishøj Havn kan du opleve Skulpturparken – en park, hvor du kan opleve kunst uden at skulle ind på et kunstmuseum.

Oplev den smukke Jeppe Hein skulptur "Cage and Mirror" i Skulpturparken.
Oplev den smukke Jeppe Hein skulptur "Cage and Mirror" i Skulpturparken.
Foto: Torben Petersen

Parken, der har eksisteret i fem år, rummer op mod 10 kunstneriske skulpturer, og hvert år vokser parken med flere.

Skulpturparken er placeret omkring Arken, og her kan du blandt andet opleve Jeppe Heins skulptur på en badebro.

Skulpturen består af et stort elegant bur af kurvede ståltremmer og et ophængt spejl inde i buret, hvori du kan betragte dig selv og omgivelserne omkring dig. Det er en oplevelse udover det sædvanlige.

I Ishøj kan du også opleve Oscar Under Broen og Ishøj Hundeskov.

Oscar Under Broen

Rundt omkring på Vestegnen kan du finde seks kæmpe trætrolde. En af dem har hjem i Ishøj – den såkaldte Oscar Under Broen.

Trækæmpen Oscar byder dig velkommen under broen.
Trækæmpen Oscar byder dig velkommen under broen.
Foto: Thomas Dambo

Det er et spektakulært og finurligt kunstværk, som kunstneren Thomas Dambo er manden bag.

Ishøj Hundeskov

Hvis du har taget din logrende følgesvend med på tur rundt i Ishøj, har du rig mulighed for at lade den brænde noget krudt af på et område svarende til fire fodboldbaner.

Lad din hund løbe frit omkring i Ishøj Hundeskov.
Lad din hund løbe frit omkring i Ishøj Hundeskov.
Foto: TV 2 Lorry

I Ishøj Hundeskov skal du ikke være bange for, at din hund stikker af, da området er indhegnet.