2. viceborgmester skifter parti og bliver eneste radikale medlem i byråd

For første gang i næsten 11 år er Radikale Venstre repræsenteret i Køge Byråd.

Der skulle gå næsten 11 års byrådstørke for Radikale Venstre, før de igen gjorde indtog i Køge Byråd.

Men nu står det klart, at partiet igen er repræsenteret i byrådet og endda med en 2. viceborgmesterpost i kommunen.

Kort før sommerferien forlod Venstres gruppeformand i Køge Byråd, Mette Jorsø, sit parti, og siden da har hun således været løsgænger i byrådet.

Nu har hun valgt at melde sig ind i Radikale Venstre, og dermed får partiet et medlem i det væsentlige Økonomiudvalg og Klima- og Planudvalget i Køge Byråd.

- Jeg har valgt at melde mig ind hos Radikale Venstre i Køge efter mange gode snakke over sommeren med både den nyvalgte formand, Søren Gommesen, og spidskandidaten Søren Johansen.

- Radikale Venstre er et moderne parti, hvor jeg kan se mig selv bidrage til med mine socialliberale holdninger, som er vokset med årene, og med mit store engagement i de mærkesager, jeg arbejder for, siger Mette Jorsø i en pressemeddelelse.

Mette Jorsø er 2. viceborgmester i Køge Kommune. Nu har hun skiftet Venstre ud med Radikale Venstre.
Mette Jorsø er 2. viceborgmester i Køge Kommune. Nu har hun skiftet Venstre ud med Radikale Venstre.
Foto: Presse

En erfaren kvinde i lokalpolitik

Mette Jorsø kommer med en lang karriere i lokalpolitik fra Køge-egnen.

Hun har siddet i Køge Byråd for Venstre siden 2010, og var i den seneste valgperiode formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Ved kommunalvalget i 2017 stillede hun op som spidskandidat for Venstre og bejlede endda til borgmesterkæden.

Ifølge sn.dk valgte Jorsø at forlade Venstre som følge af den nye spidskandidat Ken Kristensens ledelsesstil og politiske linje.

Brænder for lokalpolitisk arbejde

- Mit hjerte brænder for det lokalpolitiske arbejde, og jeg har altid haft stor fokus på bæredygtighed og klima i vores kommune. Som formand for Teknik- og Miljøudvalget i sidste valgperiode var jeg med til at sikre, at vi udarbejdede en strategisk energiplan, vi fik fokus på en grøn omstilling og ikke mindst på kystbeskyttelse.

- Som medlem af Radikale Venstre vil jeg kunne arbejde endnu mere målrettet for et bedre klima og øget bæredygtighed i hele Køge Kommune. Det glæder jeg mig til, siger Mette Jorsø.

Formanden i Radikale Venstre i Køge, Søren Gommesen, hilser det nye medlem velkommen.

- Der er ingen tvivl om, at Mette passer perfekt ind i Radikale Venstre her i Køge, udtaler han.

Først på året valgte Radikale Venstre Søren Johansen som kommunal spidskandidat.  Søren og Mette bliver derfor begge en del af det kandidatfelt, som man kan sætte kryds ved på den radikale liste til næste års kommunalvalg.