Peter Madsen truede medarbejder under flugtforsøg - bar "bombelignende mavebælte" ved anholdelse

Peter Madsen truede en medarbejder i Herstedvester Fængsel under flugtforsøget. Han er nu i politiets varetægt.

Københavns Politi holdt tirsdag eftermiddag klokken 15.30 pressemøde om den morddømte Peter Madsens flugtforsøg fra Herstedvester Fængsel.

Her kom der detaljer frem om ubådsbyggerens forsøg på at bryde ud af det fængsel, hvor han sidder bag tremmer på livstid - dømt for mordet på den svenske journalist Kim Wall.

- Vi har i formiddags haft en usædvanlig situation. Ved brug af trusler truede Peter Madsen sig ud af fængslet. Ingen er kommet til skade, men det har været meget psykisk belastende for de involverede medarbejdere, fortæller Hanne Høegh Rasmussen, institutionschef i Herstedvester Fængsel.

Herstedvester Fængsel slog alarm klokken 10.21, og det sendte straks massivt med politi på gaden. Fem minutter senere blev Peter Madsen anholdt, efter at han netop var hoppet ind i en hvid varevogn.

Først klokken 11.19 oplyste Københavns Vestegns Politi på Twitter, at man har anholdt en mand.

Bomberyddere tilkaldt

Flugtforsøget førte til massivt politiopbud i Albertslund, hvor bomberyddere, hundevogne, aktionsstyrke og kommandocentral var til stede, mens Peter Madsen sad placeret på en vej cirka 500 meter fra Herstedvester Fængsel.

I flere timer havde tre skarpskytter på sikker afstand sigtekornet rettet direkte mod Peter Madsen.

- I forbindelse med anholdelsen smider han en pistollignende genstand fra sig. Vi tror ikke, det er en pistol, men det lignede det. Vi finder også et mavebælte, som ligner et bombebælte. Det var ret vellignende, så vi tager ingen chancer. Så vi sikrer ham og rykker tilbage, og så får vi nogle specialister til at undersøge ham. Intet tyder på sprængstof i det her bælte, siger politiinspektør Mogens Lauridsen.

Medarbejdere fulgte efter ham

Under flugten var Peter Madsen løbet ned ad Roskildevej og endt på Nyvej i Albertslund.

Her havde nogle medarbejdere fra Kriminalforsorgen fulgt efter ham, og det førte til, at politiet kort efter anmeldelsen klokken 10.21 anholdt Peter Madsen.

Under anholdelsen forsøgte Peter Madsen at hoppe ind i en hvid varevogn, men intet tyder ifølge politiinspektøren på, at chaufføren af denne varevogn havde noget med flugten at gøre.

Det er politiet ved at finde ud af, men der er nogle “sproglige vanskeligheder”, som gør, at det ikke helt er klarlagt endnu.

Peter Madsen er nu i politiets varetægt, og her overvejer man, om han skal fremstilles i et grundlovsforhør.

Politiet har ikke mistanke om, at Peter Madsen har fået hjælp til at flygte. Men det bliver undersøgt, siger politiinspektør Mogens Lauridsen.