Peter Madsen er sigtet for flugtforsøg

Politiet har sigtet Peter Madsen for flugtforsøg. Det skal nu undersøges, om han skal fremstilles i et grundlovsforhør.

Peter Madsen er tirsdag blevet sigtet for at forsøge at flygte fra Herstedvester Fængsel.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse. 

Ubådsbyggeren forsøgte tirsdag formiddag at flygte fra det fængsel, hvor han sidder fængslet på livstid for drabet på den svenske journalist Kim Wall, som fandt sted i august 2017.

Det lykkedes Peter Madsen at bryde ud, efter han havde truet en medarbejder. Friheden var dog en kort fornøjelse for den morddømte, da politiet blot fem minutter efter, de havde modtaget anmeldelsen, fik ham anholdt.

Det skyldtes, at en gruppe medarbejdere fra Kriminalforsorgen havde fulgt efter ham, da han flygtede fra fængslet og kunne derfor udpege hans lokation.

Bomberyddere og snigskytter

Flugtforsøget førte til massivt politiopbud i Albertslund, hvor bomberyddere, hundevogne, aktionsstyrke og kommandocentral var til stede, mens Peter Madsen sad placeret på en vej cirka 500 meter fra Herstedvester Fængsel.

I flere timer havde tre skarpskytter på sikker afstand sigtekornet rettet direkte mod den tidligere ubådskaptajn.

- I forbindelse med anholdelsen smider han en pistollignende genstand fra sig. Vi tror ikke, det er en pistol, men det lignede det. Vi finder også et mavebælte, som ligner et bombebælte. Det var ret vellignende, så vi tager ingen chancer. Så vi sikrer ham og rykker tilbage, og så får vi nogle specialister til at undersøge ham. Intet tyder på sprængstof i det her bælte, sagde politiinspektør Mogens Lauridsen tidligere på et pressemøde, hvor detaljerne om Peter Madsens flugtforsøg kom frem.

Skal måske i grundlovsforhør

Peter Madsen er nu i politiets varetægt. Han vil blive sigtet for forsøg på fangeflugt ifølge straffelovens paragraf 124. Det vurderes, om andre sigtelser skal rejses. 

Københavns Vestegns Politi efterforsker de nærmere omstændigheder omkring flugtforsøget.
Hvorvidt Peter Madsen skal fremstilles i grundlovsforhør, afgører anklagemyndigheden nu.

Straffen for at at flygte fra et fængsel spænder fra bøde til fængsel i op til to år. Det anses som en skærpende omstændighed, hvis man som Peter Madsen er indsat i et lukket fængsel. Udover et tillæg til hans livstidsdom, vil Peter Madsen nok også blive indsat i et andet fængsel end det, han flygtede fra, skriver TV 2.

Det fortæller John Hatting, der er landsformand i Kriminalforsorgsforeningen, til Ritzau.

- Der kan være alt det uudtalte, et psykologisk spil mellem den ansatte og indsatte. Det er der ingen grund til at puste unødigt til. Så det er en del af en helt almindelig professionel håndtering af en fangeflugt, at man ikke kommer tilbage til det samme, siger han.