Politiet: Kontakt os med det samme, hvis disse personer banker på din dør

Ifølge politiet er der risiko for at blive snydt eller få udført arbejde af personer uden arbejdstilladelsen i orden.

Ikke alle arbejdere er lige fine i kanten.

Sådan lyder budskabet fra Midt- og Vestsjællands Politi, der i onsdagens døgnrapport kan berette om indtil flere episoder med mistænkelige personer, der i det forgangne døgn har tilbudt asfaltarbejde og andet forefaldende arbejde i henholdsvis Greve og Køge.

Ifølge politiet er der sandsynligvis tale om en overtrædelse af forbrugeraftaleloven, som i daglig tale kaldes dørsalgsloven.

Politiet opfodrer derfor borgere til at afvise tilbuddene, da der er risiko for at blive snydt eller få udført arbejde af personer uden arbejdstilladelsen i orden.

”Kontakt politiet med det samme, hvis du får lignende tilbud, og registrer gerne signalement på dem, som henvender sig, samt registreringsnummer og nationalitet på køretøjer, de måtte køre i. Så har politiet mulighed for at efterforske sagerne og finde frem til de mistænkelige personer," skriver Midt-og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Mand i orange vest

I døgnrapporten nævnes flere konkrete eksempler, hvor borgere er blevet kontaktet af mistænkelige personer i arbejdstøj.

Tirsdag klokken 09.00 havde en engelsktalende mand henvendt sig uopfordret til en mandlig beboer på Østervej i Greve for at tilbyde hjælp til diverse boligforbedringer.

Den mandlige beboer afslog dog tilbuddet, da han syntes, at henvendelsen var lidt mystisk.

Den engelsktalende mand var iført orange vest og bar et navneskilt, men kørte efter afvisningen fra stedet.

Senere på dagen ved tolv-tiden dukkede en engelsktalende mand på 40-50 år igen uopfordret op ved et firma på Skruegangen i Karlslunde med et tilbud om asfaltarbejde.

Tilbuddet blev igen afslået af personalet i firmaet, hvorefter manden kørte fra stedet i en bil.

Mistænkeligt arbejdssjak

Klokken 14.30 fik politiet en henvendelse fra en borger, der undrede sig over et arbejdssjak, som udførte asfaltarbejde på en adresse på Unionsvej, Køge.

”Borgeren havde hørt om disse uopfordrede tilbud om asfaltarbejde og var derfor i tvivl om, hvorvidt der kunne være tale om legalt forhold,” skriver politiet i døgnrapporten.

En patrulje fik på stedet kontakt til otte asfaltarbejdere, som var i gang med at lægge asfalt på en firmaadresse.

På stedet traf politiet også en repræsentant for ejeren, der efter en uopfordret telefonisk henvendelse havde indgået en skriftlig aftale med et asfaltfirma om arbejdets udførelse.

Politiet registrerede medarbejderne og omstændighederne ved aftalen, så de senere kan afgøre, hvorvidt nogen eventuelt skal sigtes for overtrædelse af dørsalgsloven.