Politikreds advarer mod "gamle kendinge": Nu er de tilbage

Københavns Politi advarer nu mod irske håndværkere, som lige nu huserer i København. Håndværkerne snyder og bedrager.

Du har sikkert hørt historien før, men nu er det endnu engang blevet tid til at advare borgerne.

quote Med denne advarsel vil vi meget gerne undgå, at flere bliver snydt

Mariann Horn, Københavns Politi

Ifølge Københavns Politi huserer en gruppe irske håndværkere således i og omkring København, oplyser Københavns Politi til TV 2 Lorry.

Det er langt fra første gang, en politikreds advarer mod håndværkertyper fra udlandet, som snyder sagesløse og godtroende husejere.

De seneste år har TV 2 Lorry skrevet adskillige historier om, hvordan folk er blevet snydt af falske håndværkere i forskellige politikredse.

Irerne benytter sig af samme fremgangsmåde, hvor personer bliver opsøgt i eget hjem. Her tilbyder de at reparere taget på huset til få penge.

Men man skal ikke lade sig snyde af deres præsentable ydre, lyder det fra politiet.

- Vi har de seneste uger set flere eksempler på, hvor folk er blevet snydt af ukendte personer, der præsenterer sig selv som håndværkere og tilbyder at udbedre skader på tag, siger Mariann Horn, som er forebygger i Københavns Politi.

- De taler med irsk accent og ser præsentable og imødekommende ud, tilføjer hun.

Politiet: Sig nej tak!

Københavns Politi har flere anmeldelser liggende fra husejere, som er blevet snydt.

Samtidig har politiet hørt om endnu flere, som har fået tilbuddet om hjælp fra de engelsktalende håndværkere, der taler med irsk accent - men har takket nej.

Derfor håber de nu, at de kan forebygge flere svindelsager ved at advare bredt.

- Vi vil gerne bede folk være påpasselige, hvis man modtager tilbud fra fremmede håndværkere, der passer på beskrivelsen.

- På nuværende tidspunkt har vi heldigvis ikke mange sager, men med denne advarsel vil vi meget gerne undgå, at flere bliver snydt, siger Mariann Horn fra Københavns Politi.