Benzin-brøler på tankstation: Byttede rundt på blyfri og diesel

OK efterlyser nu kunder, der oplever problemer med motoren, efter at de har tanket.

En menneskelig fejl på en OK-tankstation i Vallensbæk betød, at der blev byttet rundt på brændstofferne i de forskellige tanke under en leverance torsdag eftermiddag.

Helt konkret blev der fyldt dieselolie i den tank, hvor der skulle være blyfri 95 – og omvendt endte blyfri 95-benzinen i den tank, hvor der skulle være diesel.

Den uheldige forveksling skete torsdag klokken 14.20 på OK-anlægget Jydekrogen 1 i Vallensbæk, da en chauffør skulle fylde tankene. Chaufføren opdagede selv fejlen klokken 17.30, hvor tankstationen blev lukket, oplyser OK i en pressemeddelelse

Dermed havde benzintankens kunder ikke en jordisk chance for at vide, at de tankede forkert i det tidsrum.

Meget beklageligt

- Det er meget beklageligt, vi har lavet en fejlleverance. Der er tale om en menneskelig fejl. Det er vi selvfølgelig kede af, siger Rasmus Boserup, pressechef i OK, der påpeger, at de kunder, der har tanket oktan 100 ikke er berørt.

OK vil meget gerne høre fra de kunder, der fejlagtigt har fået tanket enten blyfri 95 eller diesel torsdag eftermiddag.

Energiselskabet er i gang med at kontakte de kunder, der har betalt med OK-kontokort, men der er cirka 30 andre tankninger, der er foretaget med andre betalingsmidler, og dem har selskabet ingen mulighed for at kontakte direkte, oplyser OK.

Derfor opfordres kunderne til selv at henvende sig, hvis de har oplevet problemer med motoren.

- Såfremt eventuelle motorproblemer kan relateres til ovennævnte produktmiks, påtager OK sig ansvaret for udbedring af skaden, siger Rasmus Boserup.