Nordhavn får Danmarks hurtigste elbil-tankstation

I Nordhavn kan du nu lade din elbil op på bare otte minutter.

Fra onsdag den 7. februar kan københavnske bilejere sætte turbo på opladningen af deres elbiler.

quote Nordhavn er fremtidens bæredygtige bydel, og den nye, hurtige el-tankstation ser vi fra By & Havns side som et naturligt tilbud til bydelens bilister.

Rikke Faaborg Jarmer, udviklingschef, By & Havn

Som det første sted i Danmark har teknologivirksomheden CleanCharge Solutions opsat en 150 kW hurtiglader i Nordhavn. Fremover bliver det muligt at oplade cirka 10 gange hurtigere end på normale ladestandere.

Formålet er at vise hvor hurtigt og bekvemt, man kan oplade sin elbil.

Fra 2 timer til 8 minutter

Med 150kW-ladestanderen kan en elbil, der er forberedt til det, lade 100 kilometers kørsel på otte minutter, fremfor de 1-2 timer, det tager på en almindelig ladestander. 

- Nordhavn er fremtidens bæredygtige bydel, og den nye, hurtige el-tankstation ser vi fra By & Havns side som et naturligt tilbud til bydelens bilister. Vores målsætning er i det hele taget, at Nordhavn skal være stedet, hvor fremtidens energirigtige løsninger udvikles, afprøves og implementeres, siger udviklingschef Rikke Faaborg Jarmer, By & Havn.

For direktør i CleanCharge Solutions, Claus Bildsøe Astrup, er det også en investering i fremtiden.

- Der er ingen tvivl om, at lade-hastighederne stiger. Der kommer ladestandere med større og større effekt og bilerne, der kommer i fremtiden, vil kunne modtage en større mængde strøm på kortere tid, og dermed vil vi være i en situation, hvor det at lade sin elbil, vil være noget man gør på vejen, siger han. 

Ladestationen kan findes i P-hus Lüders i Helsinkigade i Nordhavnen. El-tankstationen er tilgængelig for alle, men det er dog langt fra alle elbiler, som er klar til den hurtige opladning.