Nye corona-restriktioner aflyser arrangementer på stribe

Kulturlivet er hårdt ramt af corona-restriktionerne, og de seneste tiltag har ikke gjort det bedre. Se her, hvilke arrangementer der er aflyst.

Covid-19 har igen fået et godt tag i kulturlivet i hovedstadsområdet.

Den stigende smitte med coronavirus fik mandag regeringen til at sænke forsamlingsforbuddet fra 100 til 50 i det offentlige rum i 17 kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde, og det har fået flere til at aflyse en række arrangementer.

I denne uge er der for eksempel Vestegnens Kulturuge med en stribe større kulturbegivenheder, der ikke kan blive til noget alligevel.

I weekenden skulle der blandt andet have været to gourmetarrangementer i forbindelse med Vestegnens Kulturuge i Vridsløselille Statsfængsel. De er aflyst.

I Hvidovre skulle der også have været flere Open-Air arrangementer. Blandt andet koncert med skuespilleren Jens Jacob Tychsen den 12. september og fællessang den 13. Det er også aflyst.

- Jeg synes, det er super ærgerligt, at vi bliver nødt til at aflyse arrangementerne. Vi havde lige fået lukket lidt mere op, og nu bliver nødt til at lukke ned igen, siger Hvidovres borgmester, Helle Moesgaard Adelborg (S) og tilføjer:

- Det er vigtigt at finde en balance, så man stadig kan holde de arrangementer, hvor der kan holdes god afstand og så videre.

De indskærpede restriktioner gælder frem til den 22. september, og vi har spurgt de 17 kommuner i vores sendeområde, hvilke arrangementer de har måtte aflyse i den forbindelse.

Se, hvad nogle af kommunerne blandt andet har svaret, i faktaboksen nedenfor.

Disse arrangementer er aflyst:

Brøndby og Københavns Kommuner har også allerede meldt ud, at Kulturnatten i de to kommuner i oktober er aflyst.

Andre kommuner aflyser også arrangementer

Nogle af de kommuner, der ikke er omfattet af de nye restriktioner, aflyser også arrangementer.

I Furesø har de blandt andet valgt at aflyse det årligt tilbagevendende event Flyvestationen på Hjul med omkring 3.500 deltagere. Det skulle have været afholdt denne weekend, men er udskudt til 12. september næste år. 

10 års jubilæumsforestillingen for Furesø Ungemusical er også blevet udskudt til næste år, og det samme gælder for Dukkehus Festivalen i Farum Kulturhus.

Helsingør Kommune har ligeledes aflyst Nordisk Litteraturfestival, der skulle have været afholdt i næste weekend.

Lejres årlige høstfestival lørdag er også ændret markant. I stedet for et mylder af flere tusinde gæster mellem grøntsagsboder bliver det et kulturarrangement med pladsbestilling og langt færre mennesker.

De 17 kommuner i TV 2 Lorrys område, der har indskærpede corona-restriktioner, er: