Jyske Leif vrisser over københavneres irriterende tendens

Benzinkæde vil nu indføre et tiltag, som skal være med til at dæmme op for det problem, som midtjyden Leif Voigt oplever, når han kører til København.

Leif Voigt er efter eget udsagn en tålmodig mand.

Men selv tålmodigheden har sin grænse for den 59-årige midtjyde fra Brande nær Herning.

Flere gange, når han taget bilen til København, har han oplevet en ifølge ham selv irriterende tendens på de københavnske tankstationer.

Det er dog ikke tankstationerne, der er genstand for Leif Voigts frustration.

Det er derimod de københavnske bilister, den er gal med, forklarer han.

- Der er kommet en kedelig tendens i København ved, at man blot smider sin bil ved tankanlægget i stedet for at køre hen på parkeringspladsen og så gå hen til butikken. Jeg siger ikke, at det ikke sker andre steder, men det sjovt nok kun på mine ture til København, at jeg oplever det, siger han til TV 2 Lorry.

Opråb inde i butik udløste ingen reaktion

Senest oplevede han det på en tankstation i udkanten af København, hvor han også tidligere er stødt på den samme adfærd blandt tankkunder.

- Da jeg kørte ind for at tanke, var der ingen ledige pladser ved tankanlægget, men der var heller ingen der tankede.

- Da der efter et stykke tid stadig ikke var blevet nogen ledige pladser ved standerne, gik jeg ind i butikken og spurgte højt, om ikke nogen af dem, der parkerede ved standerne, kunne flytte sig, så os, der skulle have benzin på, kunne komme til, siger Leif Voigt. 

Men hans opråb udløste ingen reaktion blandt de tilstedeværende tankkunder.

Det var først efter et stykke tid, at der kom en mand ud og kørte væk i sin bil, så Leif Voigt kunne komme til benzinstanderen.

- Jeg var desværre så langt nede i benzinbeholdningen, at jeg skulle have tanket, ellers var jeg for længst kørt igen, lyder det lettere irriteret fra Leif Voigt.

Artiklen fortsætter efter billedet

Leif Voigt fra Brande i Jylland forstår ikke, hvorfor bilister i København parkerer bilen ved benzinpumperne, selvom de ikke skal tanke.
Leif Voigt fra Brande i Jylland forstår ikke, hvorfor bilister i København parkerer bilen ved benzinpumperne, selvom de ikke skal tanke.
Foto: Privatfoto

Han mener, at der grundlæggende skal ske en holdningsændring, hvor man viser mere hensyn overfor hinanden.

- Jeg kan da godt se, at det er nemt lige at holde der, når man skal hente noget i butikken, men problemet er så bare, hvis der er lang kø inde i butikken, for så kan det tage lang tid, før folk kommer ud igen. Det ville være rart, hvis der blev udvist mere hensyn.

Nyt tiltag på vej

TV 2 Lorry har rettet henvendelse til benzinkæderne Q8 og Circle K for at høre, om de kan genkende Leif Voigts beskrivelse af de københavnske benzinkunder.

Q8 bekræfter, at det sker, men ikke i set stort omfang. Circle K svarer, at deres kunder generelt er gode til at vise hensyn til hinanden, men at der er plads til forbedring.

- Folk forsøger generelt at tage hensyn, men det kan selvfølgelig altid blive bedre, siger Dennis Bylov Dalgaard, der er presse- og kommunikationsansvarlig hos Circle K, til TV 2 Lorry.

Circle K har blandt andet derfor besluttet sig for at indføre et tiltag, som kan være med til at dæmme op for parkering ved benzinstanderne.

Fra marts begynder benzinkæden så småt at udbrede et helt nyt koncept ved navn ’Fast Track’, hvor de ønsker at slå et slag for muligheden for at komme ’hurtigt ind og hurtigt videre’ til de kunder, som vil det.

Samtidig fordrer det bedre parkeringsvilkår og adgang til de kunder, som vil blive og spise og/eller vil ind i butikken for at købe ind. 

Gode resultater fra forsøg i Sydhavnen

Konceptet har allerede været prøvet af på enkelte af Circle K's servicestationer - herunder i Københavns Sydhavn på Borgmester Christiansens Gade med gode resultater, forklarer Dennis Bylov Dalgaard. 

- Det er ikke befordrende for nogen, hvis folk holder bilen kørende i tomgang ved benzinpumpen. Hverken for miljøet eller for andre kunder. Altså er det bedre, hvis man kan komme hurtigt videre eller parkere praktisk til siden.

- Derfor vil vi gerne hjælpe folk til at kunne vise endnu mere hensyn. Vi har blandt andet pile, der viser hen til parkering fra pumperne, og pile som leder hen til vaskehallen, siger han.

De nye tiltag glæder Leif Voigt, som ser frem til at kunne tanke hurtigere og komme videre uden at bruge alt for meget unødig tid på at vente.

- Det lyder som en god idé, det glæder jeg mig til, siger Leif Voigt.