Astrid og Martin tænder ikke på sex: - Så vil jeg hellere spille computer

Copenhagen Pride Week kulminerer lørdag i et stort digitalt show, der hylder mangfoldigheden og danskernes frie ret til at være sig selv og elske, hvem de vil.

Men regnbue-ugen er ikke kun dedikeret til homoseksuelle, biseksuelle, transseksuelle eller dem, der ikke definerer sig ud fra et biologisk bestemt køn. 

I hovedstaden har der været et hav af arrangementer, oplæg og debatter. Blandt andet om familiedannelser, udskamning, identitetspolitik og udfordringer for LGBT+-flygtninge.

Og så har Foreningen For Aseksuelle afholdt en samtalesalon med fortællinger fra livet som aseksuel i Danmark. 

Det er nemlig ikke altid let at være et menneske, der ikke føler sig seksuelt tiltrækket af andre mennesker, forklarer Martin Spangsbro Pedersen, der er formand for foreningen.

- Jeg har selv oplevet, at folk udfordrer, om det med aseksualiteten nu også kan passe, siger han.

-  Så siger folk for eksempel: "Har du så overhovedet prøvet at have sex"? og "Hvis du har haft sex, har det nok ikke været med den rigtige".

Faktisk er det oftest svært for andre at begribe, at sex kan være uinteressant, og derfor arbejder foreningen målrettet med at udbrede kendskabet til aseksualitet og give aseksuelle et sted at mødes.

- Vi er aktivt ude og fortælle om aseksualitet, fordi vi oplever, at der er en masse fordomme og uvidenhed, siger Astrid Eriksen, der er bestyrelsesmedlem i foreningen.

- Og så vil jeg gerne give andre svar, hvis de er i tvivl om, hvorvidt de er aseksuelle. Så de ikke skal føle sig forkerte og alene, som jeg selv har følt mig.

Hør Martin Spangsbro Pedersen og Astrid Eriksen forklare, hvad det vil sige at være aseksuel i videoen øverst i denne artikel.