Borgmester opkalder by efter 2pac: Kirke Såby skifter navn til Shakurrup

Beslutningen om at ændre byens navn sker, efter det for nylig kom frem, at rapperen Tupac Shakur har boet på et høloft i Kirke Såby de seneste 24 år.

Kirke Såby i Lejre Kommune skifter navn til Shakurrup, opkaldt efter musikeren Tupac Shakur.

Det sker, efter et rungende flertal i byrådet i Lejre Kommune har vedtaget navneændringen.

- Jeg er meget tilfreds med, at Kirke Såby nu skifter navn til Shakurrup. Byen er jo ærligt talt lidt af et lortested, som gevaldigt trænger til en slags re-branding, siger Carsten Rasmussen (S), borgmester i Lejre Kommune, og fortsætter:

- Samtidig håber vi, at navneændringen kan lokke Tupac Shakur til at gå ind i kommunalpolitik, og forhåbentligt gøre det under Socialdemokratiets faner.

Har boet i Lejre de seneste 24  år

Beslutningen om at ændre Kirke Såbys navn til Shakurrup sker, efter det i sidste uge kom frem, at den amerikanske rapper Tupac Shakur i al hemmelig har gemt på et høloft hos en landmand lige uden for byen.

Her er musikeren, der ellers blev annonceret død i 1996, levet en skjult tilværelse væk fra offentlighedens søgelys, indtil landejendommens indehaver ved et tilfælde opdagede ham på høloftet. 

Tupac Shakur

- Jeg var gået op på høloftet for at meditere til lyden af Celine Dion, da jeg så noget rumstere ovre i hjørnet. Jeg blev mildest tal chokeret, da det gik op for mig, at Tupac Shakur havde boet på mit loft gennem de seneste 24 år, udtalte Harald Kiwi til TV 2 Lorry i sidste uge.

- Omvendt forklarer det også en hel del af de underlige ting, jeg har observeret gennem årene. Blandt andet sporet af Tuc-kiks, der går ude fra haven og ind i laden, siger han.

Rapperen Tupac Shakur havde gemt sig på et høloft i en landejendom lige uden for Kirke Såby i over 20 år, da landmand pludselig opdagede ham.
Rapperen Tupac Shakur havde gemt sig på et høloft i en landejendom lige uden for Kirke Såby i over 20 år, da landmand pludselig opdagede ham.
Foto: Valerie Macon/AFP/Ritzau Scanpix

quote Jeg er gældssat i hoved og røv

Kim Ursula

Beboere om navneændring: Det manglede bare

Nyheden om Kirke Såbys forestående navneændring til Shakurrup får en positiv modtagelse blandt beboerne i landsbyen.

- Jeg synes, det er en god idé. Hvis det virkelig passer, at Tupac Shakur har holdt ud at bo her i 24 år, må han være den, der har boet her i byen i længst tid uden at gå ud af sit gode skind, siger indbyggeren Siri Fantini.

- Jeg er gældssat i hoved og røv i mit hus, som jeg købte alt for dyrt lige før finanskrisen i 2007, så hvis en navneforandring fra Kirke Såby til Shakurrup kan få huspriserne til at stige igen, så bakker jeg op om det. Det manglede da bare, udtaler Kim Ursula, der også bor i landsbyen.

Borgmester lokker med viceborgmesterpost

TV 2 Lorry har tidligere fortalt, at nyheden om rapperens valg om at bosætte sig i Lejre vækker glæde på borgmesterkontoret i Lejre.

Bevæbnet med international bevågenhed vil Carsten Rasmussen (S) forsøge at udnytte opmærksomheden til at opnå politiske landvindinger.

Og her spiller Lejres nye beboer en væsentlig rolle.

- Jeg ser ham som en oplagt kandidat til viceborgmesterposten. Vi er lige nu i en indledende dialog om, at han melder sig ind i Socialdemokratiet i Lejre, siger Carsten Rasmussen (S) til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Det kunne blive for sindssygt med Tupac som min wingman. Ha-ha! Kan I lige forestille jer det? Carsten Rasmussen og 2pac! Smag lige på det. Vi kommer til at smadre Venstre! Ha-ha! Kan I se det for jer? Nej? Hvorfor ikke? Okay.

Kirke Såby skifter sådan helt formelt navn til Shakurrup den 1. januar 2021.

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra Tupac Shakur.

Prisstigninger på op til næsten 12% på bare 8 måneder i København, Dragør, Tårnby og på Frederiksberg.