Vidner efterlyses til groft overfald: Mand tævet med piskeris

En uoverensstemmelse i Køge mellem en 61-årig mand og en ukendt person endte med vold. Sidstnævnte slog sit offer i hovedet med et piskeris fra en mørtelblander. Nu efterlyser politiet vidner.

Sent onsdag eftermiddag modtog Midt- og Vestsjællands Politi en anmeldelse om, at en mand var blevet slået i hovedet med en genstand, så han var kommet til skade.

Det viste sig at være en 61-årig man, der var blevet slået med et piskeris fra en mørtelblander, efter at han kort forinden havde haft en verbal uoverensstemmelse med sin overfaldsmand.

Da politiet kom frem til gerningsstedet, var offeret i gang med at modtage behandling på skadestuen - mens gerningsmanden var forsvundet fra Blegdammen i Køge, hvor episoden havde fundet sted.

quote Han overhører samtalen og blander sig efterfølgende, men man kan undre sig over den voldsomme opførsel i en situation, som han ikke har været en del af.

Martin Bjerregaard, Kommunikationsmedarbejder, Midt- og Vestsjællands Politi

Derfor efterlyser politiet nu vidner, da sagen efterforskes som grov vold.

- Umiddelbart ved vi ikke med sikkerhed, hvem manden er. Men ud fra de vidner, vi allerede har talt med, tyder det på, at det er en mand, der ofte kommer i området, siger kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi Martin Bjerregaard til TV 2 Lorry.

Efter at have afhørt både offeret og et par vidner, har politiet fundet ud af, at den 61-årige mand fra Herfølge forinden overfaldet havde opholdt sig i området med en kvinde, der - ligesom ham selv - var beruset.

Da kvinden var gået igang med at stige ombord på et el-løbehjul, havde den 61-årige frarådet hende at køre på det. Og det var her, den ukendte gerningsmand blandede sig.

- Han blander sig i sagen som tredjepart hos den uoverensstemmelse, der var igang hos to andre mennesker, der kendte hinanden i forvejen. Han overhører samtalen og blander sig efterfølgende, men man kan undre sig over den voldsomme opførsel i en situation, som han ikke har været en del af, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Gerningsmanden skal nok blive fundet

Ifølge øjenvidner hentede gerningsmanden piskeriset til en mørtelblender fra et køretøj, som han derefter slog den berusede 61-årige mand i hovedet med. Det var med stor sansynlighed også samme køretøj, han efterfølgende forlod Blegdammen i.

- Offeret selv var lettere påvirket af både alkohol og det slag, han fik, så det kan godt være, vi lige skal afhøre ham igen i dag om hele stuationen - og om han evt har kenskab til gerningsmanden, siger Martin Bjerregaard.

I mellemtiden opfordres andre vidner, der kan have set det voldsomme optrin onsdag eftermiddag ved 16-17-tiden til at melde sig til politiet, så gerningsmanden kan blive fundet.

Og da Blegdammen er et sted med både et grønt område, parkeringsplads og indkøbsmuligheder, er politiet også fortrøstningsfulde i forhold til, at andre har set overfaldet.

- Gerningsmanden skal nok blive identificeret, lyder det fra Martin Bjerregaard.

Hvis man har informationer om episoden kan politiet kontaktes på telefonnummer 114.

Gerningsmanden beskrives som:

- Mand

- 40-50 år

- Almindelig kropsbygning

- Hvid hudfarve

- Brunt hår

- Dansktalende

- Iført hvid t-shirt med sort skrift på fronten.