Politiet gjorde uventet fund efter tyveri af Playstation

En efterforskning af et indbrud førte til et kæmpe narkofund i Herfølge.

En 34-årig mand og hans 41-årige kompagnon er onsdag formiddag blevet varetægtsfængslet i tre uger, efter at politiet gjorde et opsigtsvækkende fund på den 41-åriges adresse. 

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i sin seneste døgnrapport

De to mænd havde fanget politiets opmærksomhed, efter et tyveri på Tessebøllevej i Herfølge, hvor der var blevet stjålet en Playstation 4 tirsdag morgen. 

Vidner så en sølvgrå bil med to personer i området, og da politiet efterfølgende kørte en tur i området fandt politiet bilen parkeret ikke langt derfra. 

Ejeren var en 34-årig mand fra Greve Kommune, som i forvejen var kendt for andre tyverier. Han kendte samtidig folk i Herfølge - tæt på det sted, hvor bilen var parkeret. 

Uventet fund

Derfor aflagde politiet derfor en bekendts adresse et besøg. Her blev den 34-årige fundet og bilen blev ransaget. 

I forsøget på at finde spor fra indbruddet fandt politiet noget uventet. 

“I bilen fandt betjentene en stor mængde hvidt pulver, en pose med skunk (hash) og en ulovlig kniv. Pulveret blev senere vejet og testet til at være lidt over 10 kg amfetamin,” lyder det i døgnrapporten. 

Kort tid efter kom den bekendte så hjem - og det viste sig at være en 41-årig mand, der boede på adressen. Begge mænd blev anholdt og sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg. Den 41-årige var desuden eftersøgt til fogedretten.

Machete og ketamin

Men politiet var ikke færdige på stedet. Flere patruljer og narkohunde blev tilkaldt og de to mænds bopæle blev nu ransaget. 

I Herfølge blev der fundet en stor mængde narko og remedier til at pakke og opblande amfetamin. Derudover blev der fundet en machete.

På adressen i Greve Kommune blev der ikke fundet noget ulovligt. 

De to mænd blev onsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør, hvor de var sigtet for narkosalg af i alt 11.374 gram amfetamin, 2705 gram ketamin og 138 gram skunk. 

De blev begge fængslet frem til den 12. november. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre.