Fange brækkede benet i flugt fra Vestre Fængsel - tiltalt i spektakulær kokain-sag

En 41-årig mand forsøgte natten til tirsdag at flygte fra Vestre Fængsel i København. Han blev fundet på Hvidovre Hospital med et brækket ben. 

Det blev en kort tur i det fri for en 41-årig mand, der natten til tirsdag flygtede fra Vestre Fængsel i København. 

Han blev således anholdt på Hvidovre Hospital tirsdag. Her var han bragt til, fordi han brækkede benet i forbindelse med flugten.

Det oplyser Knud Hvass, vicepolitiinspektør i Københavns Politi og leder af afdelingen for organiseret kriminalitet til TV 2 Lorry. Politiet fandt frem til manden efter en bred eftersøgning. 

- Han fik knoglebrud i forbindelse med flugten. Det kunne sagtens være i forbindelse med en faldulykke, siger Knud Hvass til TV 2 Lorry. 

Undersøger flugtforsøg 

Hvordan kom han til Hvidovre?

- Han kan være samlet op eller have ringet til en ambulance, der har kørt ham til skadestuen, siger Knud Hvass.

Manden befinder sig tirsdag eftermiddag stadig på Hvidovre Hospital. 

Kriminalforsorgen oplyser til TV 2 Lorry, at man er ved at undersøge flugten, og på nuværende tidspunkt ikke kan udtale sig yderligere. 

Ifølge Ekstra Bladet smed den 41-årige mand et køleskab ud gennem et vindue, da han flygtede. Manden skulle ifølge Ekstra Bladet være fra Letland. 

Tiltalt i stor kokain-sag

Knud Hvass oplyser til TV 2 Lorry, at den 41-årige mand sad varetægtsfængslet i Vestre Fængslet i en spektakulær sag, der blev oprullet i februar måned. 

Manden er således sigtet og tiltalt i forbindelse med en sag om indsmugling af 100 kilo kokain. 

Politiet slog til mod fragtskibet Duncan Island, efter at det - efter politiets opfattelse - havde smidt de 100 kilo kokain i vandet ved Langeland, hvor det efter planen skulle samles op. 

Den store kokain-sag skal ifølge Knud Hvass køre ved retten til efteråret.