Oplev Ungdomsøen: Soldatersenge, underjordiske gange og kajakroning

Overnat i soldatersenge, udforsk underjordiske gange eller prøv kræfter med kajakroning. Ungdomsøen byder på oplevelser, du sent vil glemme. Her følger en række af de aktiviteter, som øen har at tilbyde.

Trænger du til et par unikke sommerdage med et hav af aktiviteter blandt en masse glade, unge mennesker? Så tag et smut til Ungdomsøen. Det vil du næppe fortryde.

Vi på TV 2 Lorry er sammen med Nationalmuseets sejlskib, Bonavista, ankommet til Ungdomsøen, og er du interesseret i, hvad du kan opleve på øen, bør du læse med her.

Ungdomsøen - et gammelt søfort

Hvis du er ellevild med alverdens sommeraktiviteter – både til lands og til vands – vil Ungdomsøen med sikkerhed være noget for dig.

Ungdomsøen er en såkaldt aktivitetsplatform, der tilbyder alskens aktiviteter – alt fra kajakroning til orienteringsløb.

TV 2 Lorrys sommertogt med Bonavista

Nationalmuseet og TV 2 Lorry vil i løbet af sommeren tage dig med rundt til 18 af Lorrylands havne og ankerpladser med det gamle fragtskib, Bonavista.

 

Bonavista er en prægtig tomastet skonnert, der blev bygget tilbage i 1914 til fragtsejllads. Oprindeligt blev det knap 40 meter lange skib brugt til at transportere klipfisk over Atlanterhavet.

Det gamle fragtskib har også været charter- og oplevelsesskib i mange år, men i de seneste 20 år har det ligget i Marstal, hvor det er blevet renoveret fra ende til anden.

På Ungdomsøen er der plads til alle, men aktiviteterne på øen, som er igangsat af unge, er primært målrettet unge. Aktiviteterne er også billigere, hvis du er under 25 år.

Ungdomsøen har overtaget det tidligere søfort, Middelgrundsfortet. Du har derfor rig mulighed for at gå på opdagelse i fortets underjordiske gange, hvor du overalt kan finde spor efter de mange soldater, der har gjort tjeneste på den historiske befæstning.

Aktiviteter på Ungdomsøen

Ungdomsøen byder på alverdens sjove sommeraktiviteter.

Når du befinder dig på Ungdomsøen, vil der altid være en aktivitet, der falder i din smag. I fortets underjordiske gange har du blandt andet mulighed for at komme helt tæt på de gamle generatorer, der førhen lavede strøm til den tidligere københavnske befæstning.

Stemningen er helt speciel i de underjordiske gange på Ungdomsøen.
Stemningen er helt speciel i de underjordiske gange på Ungdomsøen.
Foto: Morten Raarup - TV 2 Lorry

Hvis duften af diesel i generatorrummet bliver for meget, kan du trække frisk luft og få vind i håret til vands, hvor både Paddle Boards og havkajaker kan afprøves.

Den friske luft og den skønne udsigt over Øresund kan også nydes med en af øens fiskestænger i hænderne.

Øens havn lægger også op til en forfriskende dukkert, men hvis du ikke har lyst til at få vådt hår, kan du blot kaste dig over en af de mange aktiviteter til lands. Her tilbyder øen brætspil, kongespil, kroket, forskellige løb og meget mere.

Sus rundt i øens havn på et Paddle Board eller i en kajak.
Sus rundt i øens havn på et Paddle Board eller i en kajak.
Foto: Morten Raarup - TV 2 Lorry

I løbet af dagen kan du forsyne dig med sodavand og snacks fra øens kiosk, og har du planer om at tilberede et større måltid, er der udendørskøkkener og bålpladser til rådighed.

Når dagen er ved at gå på hæld, og du bare ikke vil hjem fra Ungdomsøen, har du mulighed for at overnatte i fortets soldatersenge, i dit eget telt eller i sheltere, der er placeret under gamle raketaffyringsramper.