Arkitektur, kunst og historie er i fokus på Søren Kierkegaards Plads. I det store, flotte byrum er der god plads til at nyde sommertilværelsen langs Københavns Havn.
Nationalmuseets sejlskib, Bonavista, er sammen med TV 2 Lorry nu ankommet til Søren Kierkegaards Plads. Du får her en række anbefalinger til, hvad du kan opleve i området omkring byrummet, der er opkaldt efter den kendte forfatter og filosof, Søren Kierkegaard.
En islandsk bro og spændende udstilinger
Christian IV’s Bryghus, Den Sorte Diamant og BLOX. Det er alle bygninger, der slutter sig om Søren Kierkegaards Plads.
På pladsen, der er placeret lige ud til Københavns Havn, er der rig mulighed for at falde lidt ned i tempo blandt de historiske og moderne bygninger.
TV 2 Lorrys sommertogt med Bonavista
Nationalmuseet og TV 2 Lorry vil i løbet af sommeren tage dig med rundt til 18 af Lorrylands havne og ankerpladser med det gamle fragtskib, Bonavista.
Bonavista er en prægtig tomastet skonnert, der blev bygget tilbage i 1914 til fragtsejllads. Oprindeligt blev det knap 40 meter lange skib brugt til at transportere klipfisk over Atlanterhavet.
Det gamle fragtskib har også været charter- og oplevelsesskib i mange år, men i de seneste 20 år har det ligget i Marstal, hvor det er blevet renoveret fra ende til anden.
I Den Sorte Diamant, der huser det Kongelige Bibliotek, vil du i løbet af sommeren kunne opleve forskellige udstillinger.
Flere udstillinger finder du også i Dansk Arkitektur Center, der holder til i bygningen BLOX.
Hvis du kaster dit blik over Københavns Havn til den modsatte side af Søren Kierkegaards Plads, vil du få øje på Cirkelbroen.
Cirkelbroen er designet af den dansk-islandske kunstner, Olafur Eliasson, og den blev indviet tilbage i 2015. Den flotte bro med de fem master har en utrolig smuk belysning om aftenen.
Skattejagt på Nationalmuseet
Hvis vejret sætter en stopper for at nyde tilværelsen på Søren Kierkegaards Plads, kan du i stedet gennemleve Danmarkshistorien på Nationalmuseet.
Gennem udstillinger, der til sammen har en længde på seks kilometer, kan du få vækket din nysgerrighed og få hele Danmarkshistorien på én gang.
På Nationalmuseet kan du blandt andet møde Danmarks berømte og berygtede forfædre i udstillingen "Mød Vikingerne" – en udstilling, hvor designer Jim Lyngvild har sat ansigt på datidens vikinger.
Her kan du møde krigeren, skjoldmøen, bonden, husfruen og mange flere. Alskens våben og skatte, som vikingerne var i besiddelse af, byder udstillingen også på.
En anden udstilling, der bestemt også er en oplevelse værd, er "Stemmer fra kolonierne". Udstillingen fortæller historien om nogle af de mennesker, der levede under den danske kolonitid.
Netop denne udstilling er særlig aktuel, da den kan gøre dig klogere på den historiske baggrund for den nutidige debat om racisme.
Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev, har arbejdet på at gøre det sjovere og mere børnevenligt at gå på museum. I løbet af sommeren kan børn blandt andet gå på skattejagt efter runer.
Skattejagten tager udgangspunkt i ungdomsbogen ”Blodkongens datter”, som kan købes på museet.