Fire medarbejdere i lille virksomhed deltog i stor demonstration - chefen har bedt om test

Direktøren i design- og arkitektur-bureauet Urgent Agency er stolte af de medarbejdere, der har brugt deres fritid på at engagere sig i Black Lives Matter.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fire ansatte i design- og arkitektur-bureauet Urgent Agency med kontor på blandt andet Nørrebro skal arbejde hjemmefra de næste par dage, mens de afventer svar på en coronatest.

Medarbejderne deltog i weekenden i den store Black Lives Matter-demonstration, hvor flere tusinde mennesker gik i Københavns gader. 

Fire ud af 18 medarbejdere var med til demonstrationen, og efter generelle anbefalinger fra myndighederne om coronavirus har administrerende direktør Mads Quistgaard bedt deltagerne om at tage en corona-test og arbejde hjemme, indtil resultatet er klar. 

quote Vi som firma er stolte af medarbejder der bruger deres fritid på at engagere sig Black Lives Matter

Administrerende direktør, Mads Quistgaard

- De fire er taget afsted på eget initiativ, og jeg støtter 100 procent op om deres beslutning. Vi som firma er stolte af medarbejder der bruger deres fritid på at engagere sig Black Lives Matter, siger sdministrerende direktør, Mads Quistgaard.

- Det har ikke været et problem for os, at de fire ikke er på arbejde, for vi har jo øvet os på at arbejde på den måde i to-tre måneder nu.

Ved søndagens demonstration i København var mere end 15.000 personer samlet for at tage afstand fra racisme.

Det skete, i kølvandet på at den sorte mand George Floyd døde i forbindelse med en anholdelse for to uger siden i Minneapolis i USA.

DI: Bed ikke om test endnu

Landets største arbejdsgiver- og erhvervsorganisation, Dansk Industri, mener, at arbejdsgivere først bør opfordre deres ansatte til at få taget en coronatest, hvis myndighederne anbefaler det. Det skriver Ritzau mandag.

Siden har Socialdemokratiet opfordret deltagerne ved demonstrationen til at få taget en coronatest. Men det er ikke nok til, at arbejdsgiverne bør begynde at opfordre sine medarbejdere til en test, mener Dansk Industri.

 Kun hvis det bliver en officiel anbefaling fra myndighederne, siger Sanne Stadil, der er vicedirektør i Dansk Industri, til Ritzau. 

- Vi henviser virksomhederne til at følge de anbefalinger, der lægges ud på de officielle kanaler som eksempelvis Udenrigsministeriets hjemmeside eller hjemmesiden coronasmitte.dk, hvor Sundhedsstyrelsens anbefalinger fremgår.

S har opfordret til test

Det er politisk ordfører Jesper Petersen (S), som har opfordret til at få taget en coronatest, hvis man har deltaget i søndagens demonstration.

Flere fagfolk har mandag udtrykt bekymring for, at demonstrationen kan være årsag til smittespredning med coronavirus.

Alle voksne danskere kan bestille en test for coronavirus på coronaprover.dk.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_