Tung lugt af tjære og røg: Kommune bruger millioner på ny asfalt

Mens de fleste er på vej tilbage til arbejde og pendlerliv efter sommerferien, gør Greve Kommune klar til at lægge ny asfalt på en række strækninger i den kommende tid.

En tyk dunst af tjære kommer til at hænge tæt flere steder i Greve den kommende tid.

Det sker, når en række strækninger i kommunen skal have lagt ny asfalt som led i en større asfalt-enterprise for at vedligeholde de offentlige veje.

Enterprisen er netop blevet underskrevet med Munch Asfalt A/S, som skal udskifte asfalten og reparerere huller for i alt seks millioner kroner.

Millionerne til vedligehold er blevet fundet i en pengepose, der ellers var lukket i år, lyder det fra kommunen.

- Med ophævelsen af anlægsloftet har vi fået mulighed for at fremrykke en række stærkt tiltrængte renoveringer af blandet andet skoler, daginstitutioner, broer og veje, siger borgmester Pernille Beckmann (V) i en pressemeddelse og fortsætter:

- Det skaber ikke bare mærkbare forbedringer for borgerne, det er også med til at give økonomien et tiltrængt løft under coronakrisen.

Starter snart

I december 2019 besluttede Greve Byråd at afsætte 4,3 millioner kroner til istandsættelse af asfalt på kommunens veje, og i maj 2020 blev der yderligere afsat 1,7 millioner kroner til en asfaltpulje.

Blandt de veje, som får besøg af den store asfaltmaskine, er blandt andet Tjærebyvej og Nørregade i Tune, Hastrupvejen og Sognevejen ved Karslunde, Kuldebrøndevej og Mosede Parkvej.

Du kan få det fulde overblik over, hvilke veje, der får besøg, ved at klikke her.

Arbejdet forventes igangsat i løbet af de næste måneder, og skal være gennemført før det bliver for koldt, oplyser kommunen.