Badning frarådes ved flere strande langs Køge Bugt

Badning frarådes langs Køge Bugt Strandpark og flere strande længere sydpå.

Røde flag vajer på flere strande langs Køge Bugt.

Onsdag er stranden på Ølsemagle Revle således ramt af blågrønne alger. Det oplyser Køge Kommune på Facebook. 

I nord er der fortsat to røde flag ved Køge Bugt Strandpark, der strækker sig syv kilometer fra Brøndby Havn i nord til Greve Marina i syd.

Stranden består af fire strandstykker, og onsdag er der rødt flag ved de to sydligste, Ishøj Strand og Hundige Strand.

Det skyldes en opblomstring af alger, oplyste den daglige driftsleder af Køge Bugt Strandpark, Max Ochwat, tidligere på ugen til TV 2 Lorry.

- Vi mistænker, at det kan være blågrønne alger, og derfor anbefaler vi ikke, at man bader på strandene, sagde han.

På Vallensbæk Strand er der onsdag fortsat gult flag, der betyder, at man skal være opmærksom.

Derudover er Greve Kommunes øvrige strande ved Greve Badehotel og Granhaugen onsdag også påvirket af blågrønne alger, lyder det fra kommunen, og derfor frarådes badning.

"Der er observeret kraftig algevækst ved flere af vores badestrande. Vi opfordrer derfor til forsigtighed ved badning. Vi ved erfaringsmæssigt, at situationen kan ændre sig fra time til time. Derfor sætter vi ikke advarselsflag op på ubemandede badestrande", skriver kommunen på sin hjemmeside.

Også i Solrød Kommune er der fortsat onsdag observeret alger i badevandet. Derfor opfordrer man til at, "der udvises forsigtighed ved badning".

Bad først, når du kan se dine fødder

Hvis koncentrantionen af blågrønne alger er høj, kan du risikere at blive syg eller at få hudirritationer, hvis du kommer i kontakt med dem.

Er der mange blågrønne alger, kan det genkendes ved grønne og brune plamager, der skyller op i vandkanten og ligner skum.

Ifølge Miljøstyrelsen skal børn passe mere på algerne, da de vil reagere på mindre mængder gift. Det samme gælder mennesker, der er svækkede eller allergiske.

De blågrønne alger trives typisk i juli og august, hvor badevandet er varmest.

Miljøstyrelsen anbefaler, at man først bør bade, når man med vand til knæene kan se sine fødder. Kan du ikke det, så er vandet fyldt med alger, og du bør ikke bade.

Også Gentofte Kommune advarer om risiko for blågrønne alger i havet. Ifølge badevand.dk er vandet ud for Gentofte dog fint at bade i.

I sidste uge blev badning frarådet i både Furesø og Bagsværd Sø på grund af blågrønne alger.

Du kan tjekke badevandskvaliteten i de søer, du bader i, på din kommunes hjemmeside. Derudover kan du tjekke badevandet i dele af Øresund på badevand.dk.

Her ses blågrønne alger ved Frederiksdal Fribad fra sidste uge.
Her ses blågrønne alger ved Frederiksdal Fribad fra sidste uge.
Foto: Rudersdal Kommune