Politiker hiver transportminister til møde efter ”uærlig” skiltesag ved betalingsbro

Transportordfører Mette Thiesen (NB) havde bedt om et møde med transportministeren efter sagen om ændrede skilte ved betalingsbro i Frederikssund.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) er blevet trukket ind i sagen om ændringer af vejskilte i Frederikssund, som leder bilister over betalingsbro.

Det står klart, efter han onsdag mødtes med transportordfører for Nye Borgerlige Mette Thiesen, der havde indkaldt ham til et møde om sagen.

TV 2 Lorry omtalte sagen om de ændrede skilte for få dage siden. For anden gang siden den nye betalingsbro Kronprinsesse Marys Bro blev indviet i september 2019, mener borgerne i området nemlig, at Vejdirektoratet bevidst lokker bilister over betalingsbroen frem for at vise den – i disse tilfælde – korteste og gratis vej til Frederikssund.

Flere kilometer og længere køretur

Indtil for nylig viste skilte i området mellem Skuldelev og Skibby den direkte og korteste vej mod Frederikssund via Tørslevvej.

De skilte er nu blevet ændret, så de nu oplyser om et anderledes højere antal kilometer til Frederikssund.

Samtidig viser de ændrede skilte nu en vej, der fører bilister over betalingsbroen Kronprinsesse Marys Bro som den eneste mulighed for at komme til Frederikssund.

Det til trods for, at den gamle rute via Tørslevvej og over den gamle bro faktisk er kortere og gratis.

Ifølge skiltene er der pludselig blevet længere til Frederikssund, selvom dette ikke er tilfældet. Til venstre de tidligere skilte, fotograferet i juni 2019. Til højre de nye skilte, fotograferet i august 2020.
Ifølge skiltene er der pludselig blevet længere til Frederikssund, selvom dette ikke er tilfældet. Til venstre de tidligere skilte, fotograferet i juni 2019. Til højre de nye skilte, fotograferet i august 2020.
Foto: Niels Knuth Winterfeldt/TV 2 Lorry, Google Street View

"Skilte i Danmark skal vise den rigtige vej"

Det fik folketingsmedlemmet Mette Thiesen, der er valgt i Nordsjællands Storkreds, op af stolen.

- Skilte i Danmark skal selvfølgelig vise den rigtige vej og ikke vildlede på den måde, som de gør nu, siger Mette Thiesen til TV 2 Lorry.

Ved onsdagens møde stod det klart, at transportministeren nu vil se nærmere på sagen.

- Han vil kigge på det og vende tilbage med, hvordan og hvorledes det eventuelt skal laves om, hvis han var enig i, at det skal det, siger Mette Thiesen.

- Så jeg synes bestemt, at der var noget lydhørhed på det her punkt – men nu må vi se, hvad der kommer, tilføjer hun.

Se TV 2 Lorrys indslag om sagen her - artiklen fortsætter under videoen

Skilte blev ændret kritik

Det er ikke første gang, Vejdirektoratets skiltning i området er blevet genstand for vrede.

I rundkørslen ved den lille landsby Onsved har det statslige trafikorgan været nødsaget til at ændre på helt ny skiltning efter kritik fra borgere.

Her deles hovedvejen gennem Hornsherred i to veje – den ene bliver til betalingsvejen over Kronprinsesse Marys Bro, den anden fortsætter som hovedvej mod Jægerspris og Frederikssund.

Alligevel fremgik ruten over betalingsbroen som den eneste i retning af Frederikssund, mens Jægerspris slet ikke optrådte på skiltningen.

Her endte Vejdirektoratet med at erkende, at dette var en fejl, og siden blev skiltningen ændret.