Kommune politianmelder sager med mistænkelige mænd ved skoler og dagtilbud

Frederikssund Kommune opfordrer forældre til at tage en snak med deres børn. Det sker efter flere sager, hvor små børn er blevet fotograferet eller tilbudt slik af fremmede mænd.

Mange børnefamilier i Frederikssund er noget bekymret for tiden.

Bekymringen skyldes, at medarbejdere ved flere dagtilbud i Frederikssund Kommune i den forgangne uge har bemærket mænd, der har udvist en mistænkelig adfærd ved for eksempel at tilbyde børnene slik.

Den første hændelse fandt sted den 10. september, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

quote Grunden til, at vi nu informerer offentligheden om disse episoder, er, at sager som disse naturligvis kan føre til en vis utryghed både blandt forældre og børn

Jacob Holm Jørgensen, SSP og Exit-koordinator i Frederikssund Kommune

Seneste episode fandt sted i dag torsdag den 17. september ved Trekløverskolen afdeling Marienlyst i Frederikssund. 

Dermed løber det samlede antal sager op i mindst tre, viser TV 2 Lorrys gennemgang af politiets døgnrapporter fra den forgangne uge.

Trekløverskolen afdeling Marienlyst i Frederikssund, hvor der torsdag udspillede en episode med en mand, der udviste mistænkelig adfærd over for børn.
Trekløverskolen afdeling Marienlyst i Frederikssund, hvor der torsdag udspillede en episode med en mand, der udviste mistænkelig adfærd over for børn.
Foto: Google maps - Street View

Børn bør følges i skole to og to

Alle tilfælde er meldt til Nordsjællands Politi, som i øjeblikket efterforsker sagerne, oplyser kommunen.

- Vi har politianmeldt sagerne, dea vi finder, at der er tale om mistænkelig adfærd fra de pågældende mænds side, fortæller SSP og Exit-koordinator i Frederikssund Kommune, Jacob Holm Jørgensen, i pressemeddelelsen.

- Grunden til, at vi nu informerer offentligheden om disse episoder, er, at sager som disse naturligvis kan føre til en vis utryghed både blandt forældre og børn. Jeg vil derfor opfordre forældre til at tage en snak med deres børn om, hvordan man bør forholde sig, hvis man f.eks. bliver tilbudt slik af en fremmed. Samtidig kan det være med til at give større tryghed, hvis børn følges i skole to og to, lyder det fra Jacob Holm Jørgensen.

TV 2 Lorry har gennemgået Nordsjællands Politis døgnrapporter for den seneste uge. Her er to sager fra henholdsvis den 10. september og 14. september nævnt.

Fremmed mand tog billeder af børn

Den 10. september klokken 14.07 fik politiet en anmeldelse fra en ansat i Børnehuset Mariendal på Frederiksborgvej.

Den ansatte havde klokken 12.30 observeret en mand, som stod og tog billeder af børnene i børnehaven hen over hegnet.

”Manden havde ikke umiddelbart en god forklaring på hans foretagende, og den ansatte bad ham stoppe med at tage billeder, hvorefter han forsvandt fra stedet,” står der i døgnraporten.

Foto taget udefra af Børnehuset Mariendal.
Foto taget udefra af Børnehuset Mariendal.
Foto: Google maps - Street View

Havde brun hud og rød trøje på

Det oplyses, at en patrulje kørte til området, hvor de kiggede efter manden, som dog ikke længere var at finde i området.

Manden er i døgnrapporten beskrevet som ikke etnisk dansk af udseende, 45-49 år, 175-185 centimeter høj, almindelig af bygning, brun i huden og med kort sort hår, hvori der var grå stænk. Han var iført en rød langærmet trøje og grå bukser. Han talte dansk.

Det andet eksempel på mistænkelig adfærd, som figurerer i de offentliggjorte uddrag fra Nordsjællands Politis døgnrapporter, stammer fra mandag den 14. september.

Mand stak chokoladestænger ind gennem hegn

Her blev det klokken 13.07 anmeldt, at en mand klokken 12.40 havde stukket chokoladestænger ind gennem hegnet til børnene i en daginstitution på Skuldsvej i Frederikssund.

- Da en medarbejder på stedet havde opdaget manden og henvendt sig til ham, skyndte han sig at gå fra stedet, skriver politiet i døgnrapporten.

Manden beskrives i døgnrapporten som 160-165 centimeter høj, kraftig af bygning, halvlangt brunt hår og måne.

Han var iført blå cowboybukser, en lys mønstret skjorte, og han medbragte to indkøbsposer.

Børnehuset Skuldshøj på Skuldsvej i Frederikssund.
Børnehuset Skuldshøj på Skuldsvej i Frederikssund.
Foto: Frederikssund Kommune

Nordsjællands i døgnrapporten omkring episoden ved daginstitutionen på Skuldsvej, at de gerne vil i kontakt med manden med henblik på at fastslå årsagen til hans foretagende på stedet.

Frederikssund Kommune oplyser i deres pressemeddelelse, at de er i tæt dialog med Nordsjællands Politi.

Forældre eller børn, der ser eller oplever noget mistænkeligt, opfordres af kommunen til at kontakte Nordsjællands Politi på telefonnummer 114.

TV 2 Lorry har torsdag aften forgæves forsøgt at indhente en yderligere kommentar fra Frederikssund Kommune og Nordsjællands Politi.

Vagtchefen ved Nordsjællands Politi henviser til politikredsens presseafdeling, som først kan træffes igen fredag.