- Der er blevet kigget skævt på en, og der er blevet sagt småting, som ikke er gået mig så hårdt på, men jeg har tænkt: ”er det bare, fordi jeg er kvinde?”
Sådan lyder ordene fra Cilla Nordby, der har taget en uddannelse i en mandsdomineret håndværkerverden.
Under uddannelsen til elektrikerlærling er hun sommetider stødt på forskellige fordomme, og hun mener selv, det skyldes, at hun er kvinde i et erhverv, hvor der er langt mellem hunkønnene.
Derfor har hun også sagt ja til at slå et slag for, at kvinder kan lige så meget, som mænd kan, i en kampagne fra Københavns Kommune, der skal forsøge at igangsætte mindre forestillinger om, hvad der er kvinde- og mande-arbejde.
Mødt af fordomme på jobbet
Det er faktisk ikke længe siden, at Cilla Nordby blev decideret overfuset af en ældre mandlig svend:
- Jeg oplevede her for noget tid siden, en der kom en mand gående forbi mig, som lavede elevatorblikket, rystede på hovedet og sagde: ”forhelvede!”, forklarer hun.
- Og så hørte jeg, mens jeg gik væk, at han sagde: ”hvad laver du her?”, siger hun.
Oplevelsen har sat sig i Cilla Nordby, som derfor har et klart budskab, hun gerne vil aflevere:
- Lad være med at have fordomme om, at vi kvinder ikke kan lige så meget. Vi kan lige så meget, som mændene kan, siger hun.
Borgmester: Jobcentre skal tænke ud af boksen
Cilla Nordbys historie er, udover at blive fortalt her hos TV 2 Lorry, også blevet brugt som eksempel i en kampagne, som Københavns Kommune har afholdt for at nedbringe forestillinger om, hvad der er kvinde- og mandejobs.
Borgmester for Beskæftigelses- og Integratrionsforvaltningen Cecilia Lonning-Skovgaard forklarer, at kmpagnen er søsat i håbet om, at konsulenter på jobcentrene i kommunen vil tænke ud af boksen, når de skal vejlede jobsøgende:
- Når Torben, der er blevet arbejdsløs fra lufthavnen, kommer ind på jobcentret, så skal vi måske tilbyde ham noget andet end et job, hvor han skal køre truck, siger Cecilia Lonning-Skovgaard og fortsætter:
- Det skal fungere som en strategi, så man kan brede paletten ud for jobs, arbejdssøgende kan vælge.