Kvinder bag succesvirksomhed: "Kvinder vil hellere tale om deres egen død end om penge"

Kvinder falder økonomisk bagud. Emma, Anna og Camilla mener, at kvinder skal snakke om deres økonomi og hjælpe hinanden med at investere for at få de samme muligheder som mænd.

Det var en opsparing på et par tusind kroner fra et tjenerjob, som gjorde, at Anna-Sophie Hartvigsen - i en alder af blot 19 år - for første gang stiftede bekendtskab med investeringsverdenen.

En verden, der mestendels bestod af mænd. Og som hun som ung kvinde havde svært ved at komme ind i.

Til dagligt holder de tre stiftere til i et kontorfællesskab i Kødbyen i København sammen med deres team på fem andre kvinder.
Til dagligt holder de tre stiftere til i et kontorfællesskab i Kødbyen i København sammen med deres team på fem andre kvinder.

- Dengang jeg begyndte at investere, var det meget ensomt. Det var en mandeverden, hvor jeg ikke rigtig hørte til. Jeg havde svært ved at finde et sted, hvor der var nogen, der lignede mig selv, fortæller hun.

quote Vi synes, det er super fedt at have skabt et forum, hvor kvinder kan stå sammen, løfte og hjælpe hinanden

Anna-Sophie Hartvigsen

Men så mødte hun Emma Bitz og Camilla Falkenberg på studiet. Det var faktisk i deres første samtale nogensinde, at de besluttede sig for at skabe Female Invest - et fællesskab for kvinder, der taler om deres økonomi og hjælper hinanden med at komme igang med at investere.

- 61 procent af alle kvinder vil hellere snakke om deres egen død end om penge. Det vil vi gerne ændre, fordi kvinder skal have de samme muligheder, som mænd har, for at få mest muligt ud af deres økonomi, siger Camilla Falkenberg.

Female Invest

Female Invest er en online læringsplatform, der via webinarer, videokurser og artikler guider kvinder ind i investeringsverdenen, så de kan få mere ud af deres penge.

 

Deres mål er at skabe finansiel lighed.

 

Kun 30 procent af danske kvinder investerer aktivt deres opsparing, og 68 procent af det danske aktiemarkeds værdi er ejet af mænd.

Det skulle der vise sig at være brug for; på bare tre år har de haft 25.000 deltagere på deres seminarer og været på Forbes’ liste over Europas 30 mest indflydelsesrige finanspersoner under 30 år - som de eneste kvinder i Danmark. Og så har de siden januar øget deres omsætning med 710 procent.

Female Invest vandt i 2019 den såkaldte 'SDG Tech Awards' for at være den virksomhed i Danmark med den mest innovative tech-løsning inden for ligestilling.
Female Invest vandt i 2019 den såkaldte 'SDG Tech Awards' for at være den virksomhed i Danmark med den mest innovative tech-løsning inden for ligestilling.

Kvinder falder bagud økonomisk

Tallene taler da også deres tydelige sprog. For selv om danske kvinder generelt har et højere uddannelsesniveau end mænd (i aldersgruppen 30-64 år), falder de bagud økonomisk.

Danmarks statistik viser, at mænd mellem 60 og 69 år i 2018 i gennemsnit havde en 22 procent højere pensionsformue end kvinder i samme alder, ligesom mændene tjente godt 15 procent mere end kvinderne.

Noget, der ifølge Anna, Emma og Camilla blandt andet kan rettes op på ved, at kvinder i højere grad begynder at investere for at få mere ud af deres penge.

quote Jeg tror ikke, det er fordi, kvinder ikke har lyst til at investere.

Emma Bitz

For selv om kvinder faktisk er gode til at investere - danske kvinder har opnået et bedre afkast end danske mænd de sidste ni ud af 13 år -, er 68 procent af det danske aktiemarkeds værdi ejet af mænd.

 
 

- Jeg tror ikke, det er fordi, kvinder ikke har lyst til at investere. Men jeg tror nogen gange, at vi har manglet et forum, hvor vi kan tale åbent og ærligt om penge og privatøkonomi. Og det er faktisk det, vi har forsøgt at skabe med Female Invest, fortæller Emma Bitz.

- Og vi synes, det er super fedt at have skabt et forum, hvor kvinder kan stå sammen, løfte og hjælpe hinanden. For kun på den måde kan vi rent faktisk ændre noget, fortæller Anna-Sophie Hartvigsen.

Se videoen med Emma, Anna og Camilla i toppen af artiklen.