Politikerne vil have flere politibetjente på gaden, efter en 16-årig dreng mandag aften blev skudt på Nørrebro i København.
- Vi vil gerne optage flere elever på politiuddannelsen, end vi har gjort de tidligere år, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, til TV 2 og fortsætter:
- Jeg kunne godt tænke mig, at vi i fremtiden havde et politi, hvor man havde ressourcer nok til, at betjente kunne være hjemme i egen kreds.
Gruppeformand for Socialistisk Folkeparti Jacob Mark mener også, at der skal mere politi i gaderne på Nørrebro.
- Den eneste måde, man kan få de kriminelle væk på, er ved, at der er mere politi. De almindelige borgerne skal tage gaderne tilbage, siger gruppeformanden til TV 2.
Øget overvågning
Den 16-årige dreng blev ramt af mindst seks skud på klos hold, fortæller Københavns Politi til TV 2. En obduktion skal bekræfte det endelige antal skud.
Politiet har ingen indikationer på, at drabet er banderelateret, men de står fortsat uden motiv for, hvorfor den 16-årige skulle dø.
Ifølge Peter Kofod Poulsen er der behov for mere overvågning i gaderne på Nørrebro.
- Vi vil sætte en pulje af på finansloven til mere overvågning, fortæller retsordføreren.
Ønsket skal komme fra politiet selv
Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, er lydhør over for kravet om flere betjente og øget overvågning. Han mener dog, at opfordringen om flere ressourcer skal komme fra politiet selv, der skal fortælle, om det er mandskab, overvågning, efterforskningsskridt eller lovgivningstiltag, som politiet mangler.
- Kommer der sådan en opfordring, så vil vi være positive. Men vi vil ikke yde den operative indsats, som flere af mine kollegaer her på Christiansborg gerne vil yde. Vi skal lade politiet styre det derude bedst muligt. Det er politiet, der har hands-on, siger retsordføreren.
Politiet efterlyser fortsat vidner
Politiet skal nu i gang med at indsamle og gennemgå overvågningsvideoer fra området samt afhøre og genafhøre vidner og den 16-åriges bekendte og pårørende. Torsdag morgen har politiet fået 97 henvendelser.
- Vi er ved at afdække hele forløbet, og vi får god hjælp fra borgerne, og dem vil vi gerne fortsat opfordre til at kontakte os, siger Hans Erik Raben, der er efterforskningsleder ved Københavns Politi.
Eventuelle vidner kan kontakte politiet på telefon 33141448.