Julelys på villavej skaber trafikkaos

Folk flokkes til Angolavej for at opleve julestemningen, og det giver trængsel på den lille blinde villavej.

På Angolavej i Kastrup har beboerne traditionen tro pyntet op til jul med tusindvis af julelys.

De pyntede huse er så populære, at mange besøger den stille villavej for at se lysshowet.

- Det er især lørdag og søndag. Folk kommer i juletøj, og jeg ved ikke hvad. Det er blevet noget af et tilløbsstykke, fortæller Henrik Petersen, der bor på vejen og har givet sit hus en jule-makeover.

Men selvom Henrik Petersen er glad for at sprede julestemning. Så har han en lille opfordring, han håber, folk vil følge, når de kigger forbi.

- Vi har gennem årene fået rigtig meget eksponering i medierne, og det kan i den grad mærkes på trafikken, hvor vi har haft nogle problemer. Vi er en lille blind vej, så folk kører helt ned for enden og vender deres biler, hvilket skaber trængsel og gener for nogle af vores naboer, som oplever, at folk kører ind i deres indkørsler, eller at der ikke er parkeringspladser nok. Derfor vil vi gerne opfordre til, at man sætter bilen ved Vestamager Centeret på Ugandavej i stedet, siger Henrik Petersen, som gerne vil bevare den gode julestemning og det gode naboskab.

quote Jeg har brugt fem weekender på at pynte op, og det koster mig cirka 1.200 kroner ekstra i el.

Henrik Petersen, Angolavej

Det er nemlig ikke alle bebeoerne, der pynter op, ligesom Henrik Petersen har gjort i årevis. Han fortæller, at det både koster tid og penge, men at det er det hele værd.

- Folk er enormt positive, siger han og tilføjer, at han ofte får stillet de samme to spørgsmål af de besøgende: Hvor lang tid tager det at pynte op? Og hvad koster det?,

- Jeg har brugt fem weekender på at pynte op, og det koster mig cirka 1200 kroner ekstra i el i december måned, siger Henrik Petersen.