VUC Roskilde sender alle elever hjem efter 15 smittetilfælde: Foruroligende, mener rektor

Bare i denne uge er ti personer på skolen blevet konstateret smittet med covid-19.

Alle elever og kursister på VUC Roskilde kan se frem til at blive undervist virtuelt de næste uger.

Årsagen er, at skolen mellem 17. september og 1. oktober har sendt 15 personer smittet med covid-19 og 136 nære kontakter hjem.

- 10 af smittetilfældene er sket i denne uge, og den udvikling er foruroligende. Smitten har ramt mange forskellige hold og klasser, så der er noget som tyder på, at der er en risiko for, at det kan blive båret rundt, siger rektor Dorthe Jensen Lundqvist til TV 2 Lorry.

Af de smittede er 13 personer elever, én er underviser, mens den sidste person arbejder som administrativt personale.

VUC Roskilde har afdelinger i Roskilde, Greve og Køge. 11 af de smittede har deres gang på afdelingen i Roskilde, mens de sidste fire er tilknyttet afdelingen i Køge.

Dorthe Jensen Lundqvist forklarer videre, at skolen har været i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed.

VUC Roskilde har 2000 elever - inklusive elever, der modtager e-learning. Mellem 1500 og 1800 elever møder op til fysisk undervisning på en af de tre afdelinger.

Prøver at undgå hjemsendelse

Dorthe Jensen Lundqvist forklarer, at man som udgangspunkt prøver at undgå at sende hele klasser hjem, men i stedet udpeger nære kontakter, som skal hjem til test og selvisolation. De må først komme tilbage, når der er en negativ test.

- Men da jeg for tredje gang måtte sende en hel klasse hjem, hvor alle var nære kontakter, fordi de havde siddet overfor hinanden på kryds og tværs, så anbefalde Styrelsen for Patientsikkerher, at vi sendte alle hjem, siger Dorthe Jensen Lundqvist.

Tiltaget skyldes også, at man har personale, som arbejder på alle tre afdelinger, og at der derfor ville være risiko for at smitte kunne bæres rundt i både Roskilde, Køge og Greve.

Desuden ligger afdelingen i Køge ikke langt fra byens handelskole, som mandag måtte sende 1000 elever hjem, efter at man pludselig havde 28 smittetilælde på skolen.

VUC Roskilde har besluttet, at alle fra de tre afdelinger i Roskilde, Greve og Køge skal undervises hjemmefra frem til 19. oktober.

- Vi håber, at elever og personale tager alle forholdsregler, holder afstand og ikke fester for meget på kryds og på tværs, siger Dorthe Jensen Lundqvist.