Roskilde Festivalplads står tom – nu skal den bruges til drive-in bio

Den nye drive-in bio skal være et alternativ til folk, der mangler underholdning under coronakrisen.

Du kan hverken headbange foran Orange Scene eller klappe grise på Roskilde Dyrskueplads til sommer. Til gengæld kan du fylde bilen med slik, smække fødderne op på instrumentbrættet og ellers nyde en god film.

Her skal en ny drive-in biograf, fra torsdag den 14. maj, fungere som et indspark til underholdning i hverdagen, som ellers lige nu er fyldt med corona-snak. Det oplyser Nicolaj Rishøj Madsen, der er ejer af drive- in biografen, til TV 2 Lorry.

- Gæsterne skal forvente, at der kommer til at ske noget. Vi kom på idéen, fordi vi ved, der sidder mange derhjemme og keder sig. De kan nu få lov til at komme i drive-in biograf, hvor vi har gjort noget ekstra ud af det, siger han.

Flere steder i hovedstadsområdet er der poppet nye drive-in biografer op, hvilket tyder på, konceptet er populært. I Københavns Nordhavn er der eksempelvis blevet lavet en pop-up drive-in bio, hvor der bliver serveret mad for gæsterne.

Positiv feedback på åbningen af drive-in bio

På bare tre døgn fik opslaget omkring den nye drive-in bio i Roskilde 5000 likes på Facebook, og det er i den grad noget, der gør Nicolaj Rishøj Madsen glad.

- Det har været fedt, vi havde håbet og regnet med mange ting. Men at der kom så mange likes og delinger, det er vanvittigt, siger han.

I Facebook-gruppen ”det der sker i Roskilde” er opslaget delt 480 gange, og der er mere end 100 kommentar fra positive medlemmer. Mange af kommentarerne indeholder filmønsker til drive-in biografen.

Nicolaj Rishøj Madsen oplyser, at der ikke bliver vist nogle premierefilm. 

- Det er derfor vigtigt at lytte til, hvad de kommende gæster ønsker at se, siger han.  

På Roskilde Dyrskueplads vil der hænge en to kilometer lang lyskæde, så pladsen bliver gjort mere hyggelig. Der er plads til 80-100 biler under film, og under comedy vil der være plads til 400 biler. 

Der bliver tegnet parkeringsbåse, så gæsterne ved, hvor de må parkere i forbindelse med sundhedsmyndighedernes anvisninger.

Nicolaj Rishøj Madsen oplyser, at han sammen med sin ven David Sørensen har stablet idéen på benene.

- Vi ønsker, at drive-in biografen bliver brugt som et hyggeligt sted, hvor familier, venner eller kærestepar kan tage på tur, siger han. 

De to kammerater er selv fra Roskilde, og de kunne løfte sløret for, at der næste år ville blive endnu en drive-in biograf i Roskilde, men på andre grønne områder.

I fase 3 i genåbningen af Danmark bliver de indendørs biografer igen åbnet op. Det sker den 8.juni, hvis smitteforholdene tillader det.

Hvad du skal vide om drive-in bio i Roskilde:

  • Drive-in biografen åbner torsdag den 14. maj 
  • Det koster 85kr pr. person
  • Her kan du købe din billet: https://roskildedriveinbio.dk/
  • Der vil være to forskellige film pr. dag fra torsdag - søndag 
  • Comedy og bilbanko to gange om måneden
  • Musikquiz med kendisser som værter én gang om måneden
  • Børnefilm hver lørdag og søndag
  • Planen er, at der kommer til at være to koncerter på pladsen