Én kørte 207 km/t: Hver tiende blæste på fartgrænse ved festival-afkørsel

Kø mod afkørslen til Roskilde Festival gør, at politiet sætter hastigheden ned på Holbækmotorvejen. Men det er der mange, der har svært ved at forstå.

Der kørte næsten 7.000 biler forbi afkørsel 12 i på Holbækmotorvejen i vestgående retning på lidt over fem timer søndag.

Af dem blev næsten 700 blitzet for at køre for stærkt - og det svarer til 10 procent af alle bilerne.

- Det er mange flere, end der burde, siger kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi, Camilla Schouw Broholm.

I forbindelse med Roskilde Festival har Midt- og Vestsjællands Politi sat hastighedsgrænsen ned til 80 km/t på en strækning omkring afkørsel 12 på Holbækmotorvejen. 

Men det er der åbentbart mange, der har svært ved at forstå.

Helt præcist blev 586 blitzet for at køre forstærkt, mens 114 får et klip i kørekortet og fem fik kortet betinget frakendt. 

Én person står til en ubetinget frakendelse, da vedkommende kørte 207 km/t.

- Det er altså meget voldsomt på en strækning, hvor man må køre 80, siger Camilla Schouw Broholm.

ATK-bilen blitzede bilister søndag mellem klokken 13.30 og 19.45.

Der kan opstå farlige situationer

Grunden til, at man har sat hastigheden ned, er, at der er tæt trafik på strækningen under Roskilde Festival, hvor tusindvis af mennesker skal frem og tilbage - og derudover er der tæt ferietrafik.

Mange tager afkørsel 12 ved Køgevej for at komme på Roskilde Festival, og det kan skabe kø i afkørselsbanen - og dermed kan der opstå farlige situationer.

- Lige inden afkørslen er der et sving, så hvis man ikke kommer ned og kører 80 km/t, så har man svært ved at nå at bremse. Og så der kan opstå farlige situationer, siger Camilla Schouw Broholm.

Folk holder bomstille på motorvejen

Derudover har politiet set mange, der pludselig stopper op i midterste vognbane, fordi de opdager, at de også skulle have været af ved afkørsel 12 mod Roskilde Festival.

- Pludselig holder folk bomstille i de andre vognbaner for at komme med i køen til afkørslen. Og det gør, at der sker nogle hårde opbremsninger derude. 

- Vi anbefaler selvfølgelig, at man tager næste afkørsel, hvis man opdager for sent, hvor man skal af.

Der er nedsat hastighed på strækningen hele uge 27.

Midt- og Vestsjællands Politi kører i dag ud for at undersøge, om skiltningen er tydelig nok på strækningen.

Vejdirektoratet forventer særlig massiv trafik på strækningen lørdag, der er Roskilde Festivals sidste dag.