81 børn sendes i isolation efter positiv coronatest i daginstitution

Alle børn og medarbejdere fra daginstitution Børnehuset Trekoner i Roskilde skal nu testes for corona, efter at medarbejder er smittet.

En medarbejder fra daginstitutionen Børnehuset Trekroner i Roskilde Kommune er blevet testet positiv for covid-19.

Det har medført, at 81 børn og 20 medarbejdere i daginstitutionen er blevet sendt hjem i selvisolation, indtil de kan påvise en negativ coronatest, oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

Fra mandag den 17. august vil daginstitutionen derfor være lukket.

Roskilde Kommune har rådført sig med Styrelsen for Patientsikkerhed, som ifølge kommunen oplyser, at forældrene i Børnehuset også kan vælge at holde deres børn isoleret i syv dage. Er børnene efterfølgende symptomfrie, fungerer det også som en negativ test - og de kan derefter komme i institution igen.

Borgmester: "En ærgerlig situation"

 - Det er en ærgerlig situation, men vi håber, at vi har handlet hurtigt og ordentligt, så vi begrænser smittespredningen og snart kan åbne institutionen igen, siger Roskildes borgmester Tomas Breddam (S).

 - Det minder os samtidig om, hvor vigtigt det stadig er, at vi alle sammen har fokus på at forebygge smittespredning, og husker god håndhygiejne og afstand, siger borgmester Tomas Breddam.