Færre unge med indvandrerbaggrund får ungdomsuddannelse

Over 19.000 unge i Region Hovedstaden får ikke taget en ungdomsuddannelse. Særligt drenge med anden etnisk baggrund end dansk halter bagud.

Når svendebrevene udleveres, og studenterhuerne sættes på hovedet, er der langt mellem de unge med anden etnisk herkomst end dansk.  

Det er særligt drengene, der ikke får ikke taget en ungdomsuddannelse, skriver P4 København.  

Venstre-ministeren for Børn, Unge og Ligestilling, Ellen Thrane Nørby kalder udviklingen bekymrende.  

- Vi skal udbrede nogle af de initiativer, der allerede fungerer godt i hovedstaden, og som blandt andet involverer forældrene, siger Ellen Thrane Nørby til P4 København.  

Ifølge ministeren har kommunerne langt hen af vejen fundet måder til at vende udviklingen, men de løsninger skal udbredes bedre.  

- Der sker virkelig fremskridt, når man arbejder systematisk og målrettet med forældreinddragelse og det faglige niveau hos eleverne, siger hun.

I Københavns Kommune er det eksempelvis forældrecafeer, hvor forældrene kan høre om uddannelsesmesser for deres børn, der lykkes.  

Også en tidlig indsats med lektie-lejr for fagligt svage drenge i 7. klasse har også vist gode resultater, siger Lisbeth Nørgaard, der er uddannelseschef i LøkkeFonden og tovholder på uddannelsesprojektet kaldet KøbenhavnerAkademiet.  

- De rykker sig mere end to læringsår. Derefter arbejder lærerne videre med drengene i den understøttende undervisning i folkeskolen. Her kan de forfølge, forandre og hjælpe dem videre, siger hun til P4 København.