Superligaklub tager skarp afstand fra egen spillers homofobiske udbrud

Det var en homofobisk kommentar, der søndag resulterede i et direkte rødt kort til Lyngby Boldklubs André Riel. Og det var får nu et regulært efterspil.

I søndagens kamp mod SønderjyskE blev Lyngbys André Riel i det 90. minut vist ud af dommeren for upassende sprogbrug.

Men hvilken verbal tackling er så grov, at den takseres til udvisning? En homofobisk en af slagsen. Det oplyser Lyngby Boldklub på sin hjemmeside.

Det røde kort har medført en indberetning til Fodboldens Disciplinærudvalg. Og Lyngby Boldklub og André Riel har i den forbindelse indsendt en redegørelse til DBU om forløbet

Overfor Lyngby Boldklub og i redegørelsen til DBU har André Riel erkendt, at han kom med følgende udsagn til en modspiller under kampen:

”Rejs dig op din fucking homo”.

Ifølge André Riel er det noget, han kommer til at sige i kampens hede, da han er frustreret over et frispark, som han synes er forkert dømt.

- Men det er absolut ikke nogen undskyldning, og derfor er det vigtigt for mig at erkende og undskylde mit udråb – også overfor klubben, klubbens fans og sponsorer, mine holdkammerater, SønderjyskE og alle andre. Jeg har intet imod homoseksuelle, og støtter sammen med resten af dansk fodbold op om de kampagner og tiltag, der bliver lavet for at støtte homoseksuelles rettigheder, siger André Riel.

'Vi tager afstand fra det'

I Lyngby Boldklub beklager man og tager skarp afstand fra udtalelserne. Samtidig ønsker man desuden at benytte lejligheden til at slå fast, at Lyngby Boldklub er en klub for alle.

- I Lyngby tager vi kraftigt afstand fra homofobi og homofobiske udtalelser, uanset hvornår eller under hvilke omstændigheder de fremkommer. Det er noget, der ligger meget langt fra vores værdisæt, for vi er en klub, der rummer alle uanset race, køn, seksualitet, eller hvad der ellers måtte betyde noget for den enkelte, siger administrende direktør Andreas Byder.

Hele sagen vurderes nu af Fodboldens Disciplinærinstans, hvorfor Lyngby Boldklub afventer den endelige karantænedom for det røde kort.

Man har dog også valgt at håndtere sagen internt.

- Vi har i Lyngby et adfærdskodeks og et værdisæt, som Riel har forbrudt sig imod med sit udråb. Det håndterer vi internt, som vi gør med alle personalesager. Det var tydeligt for os med det samme, at Riel havde sagt noget, der var langt over stregen, og det har vi fået bekræftet. Vores cheftræner tog også afstand fra det straks efter kampen, for homofobi er som sagt noget, vi sammen med resten af dansk fodbold skal til livs, siger Andreas Byder.