To gange forsvandt Anes corona-test: "Det er da lidt utrygt"

Ane Boa blev testet først i Ballerup og siden i Hvidovre. Begge gange forsvandt hendes testresultater.

Torsdag morgen kunne TV 2 Lorry fortælle om borgere, der får taget corona-tests på testcenteret i Ballerup, og som så oplever, at deres testresultater forsvinder.

Og Region Hovedstaden bekræftede, at det i nogle få tilfælde går galt.

Men siden da, har TV 2 Lorry modtaget adskillige henvendelser fra borgere, der alle fortæller, at de også har været udsat for, at deres testresultater forsvinder, efter at have fået lavet tests i Ballerup. 

quote Det bliver man da lidt utryg over

Ane Boa

En af dem er Ane Boa fra Lyngby. Og hun har været ude for, at ikke bare én - men to tests i træk er forsvundet. Og det endda fra forskellige testcentre.

- Det bliver man da lidt utryg over, som hun stilfærdigt siger.

Ane Boa fortæller til TV 2 Lorry, at hun havde været i selskab med en person, der måske var smittet.

- Og da jeg underviser folk med handicap, synes jeg, at jeg som en sikkerhedsforanstaltning selv skulle testes, Jeg kunne først få en tid fem dage senere - nemlig den 13. september. Og i ventetiden synes jeg, at jeg begyndte at få symptomer, forklarer Ane Boa.

Eksempler på henvendelser fra borgere, der er blevet testet i Ballerup:

"Jeg undrer mig over, at der i teksten står, at fejlen er sket for en lille håndfuld borgere. Dem må jeg være én af så. Mer er ikke helt sikker på at historien er fyldestgørende. Jeg blev testet fredag og søndag. Har IKKE fået svar på nogen af mine tests (...). Jeg blev testet i Ballerup Idrætsby - begge gange."

 

"Vi er en familie, som blev testet søndag morgne i Ballerup. Vi har ikke fået nogen testsvar - de kan ikke se, at vi overhovedet er blevet testet. Nu skal vi starte forfra. Vi er kke engang blevet kontaktet."

Testet i Ballerup

Den 13. september mødte hun op på testcenteret i Ballerup, og det beskriver hun som en besynderlig oplevelse.

- Det virkede nærmest som et festtelt. Der var høj musik og unge mennesker, der havde det sjovt. De arbejdede i fire stationer med tre mennesker i hver, og stemningen var høj. Den ene bippede mit cpr-nummer og en anden stak en pind i halsen på mig. Det undrede mig, at de ikke dobbelttjekkede mit cpr-nummer, siger Ane Boa.

Så tog hun hjem. Og eftersom hun i april også var blevet testet, vidste hun, at der kunne komme svar samme aften, så hun holdt øje med det. Men der kom intet. Heller ikke den næste dag og ej heller de følgende fire dage kom der noget svar. 

- Til sidst ringede jeg 1813 for at bestille en ny test. Jeg var lige ved at få kolde fødder, for jeg ville ikke belaste systemet unødigt. Men medarbejderen fortalte, at det skete, at tests forsvandt. Og de kunne end ikke se, at jeg havde fået lavet en test, forklare Ane Boa.

Testet i Hvidovre

Så hun fik tid til en ny test. Denne gang den 20. september på Friheden testcenter i Hvidovre. Hun mødte op og fik lavet sin test. Og så gentog historien sig ellers. Der kom ikke noget testsvar, og da hun tjekkede på borger.dk, kunne hun igen ikke se, at der overhovedet var lavet en test.

quote Jeg har holdt mig i selvisolation i hele forløbet

Ane Boa

- Jeg har holdt mig i selvisolation i hele forløbet, så jeg var som sådan ikke så bange for at smitte nogen. Men det er da lidt utrygt, at det foregår på den måde. Og der bliver jo brugt milliarder til hele det her testsystem, og så fungerer det sådan lidt tilfældigt, synes jeg.

Testet i Herlev

Ane Boa ringede nu til sin praktiserende læge. Herfra blev hun straks henvist til Herlev Hospital, hvor hun blev testet onsdag formiddag. Et døgn senere torsdag - fik hun resultatet - som var negativt.

- Og forløbet har taget så lang tid, at selv om jeg endte med at blive testet negativ, så ved jeg jo reelt ikke, om jeg har været positiv da jeg startede, siger Ane Boa og tilføjer:

- Jeg havde en underlig fornemmelse de to gange, det gik galt. Det virkede ikke særlig proffessionelt. Det var søde unge mennesker - men de var altså meget unge - og de havde meget travlt.

Billedet herunder viser Ane Boas tidsbestillinger til coronatests. Her kan man se, at hun havde en tid den 13. september - og en ny den 20. september.

Artiklen fortsætter efter billedet...

 
 

Men der kom ingen resultater. På billedet herunder kan du se, de testresultater, Ane har fået. Der er et tilbage fra april - og så resultatet efter testen i Herlev den 23. september. Der er ingen resultater fra den 13. og fra den 20. september.

Artiklen fortsætter efter billedet...

 
 

 Region Hovedstadens Akutberedskab skriver i et svar til TV 2 Lorry:

”I sidste uge blev der taget omkring 15.000 test dagligt i Region Hovedstaden i samfundssporet. Desværre er der enkelte borgere, der ikke har fået resultatet af deres test. Vi er ved at undersøge sagen for at sikre, at det ikke sker igen – og beklager de gener, det måtte medføre."

"Med hensyn til, hvad folk skal gøre, hvis deres testsvar er blevet væk, så er der ikke andet at gøre end at få lavet en ny test – det beklager vi."