Endnu en sø ramt af fiskedød: Kommune beder folk om at tælle

Endnu en sø i TV 2 Lorrys område er ramt af alvorlig fiskedød.

I sidste weekend var det Rebæk Sø i Hvidovre, der blev ramt af massiv fiskedød. Skaller, bars og aborrer i hundredvis lå i overfalden med åbne munde og døde øjne. Et rigtig trist syn for de mange forbipasserende. 

Nu er det fiskene i Mølleåen i Brede ved Lyngby, der flyder døde rundt. 

- Jeg har aldrig set det før, jeg var her for to måneder siden, og der var vandet meget mere rent. Men da vi kom roende hernede i svinget, lå der tre, fire store døde karper, og de lugtede bestemt ikke godt, fortæller Erik Rasmussen, da TV 2 Lorry møder ham søndag eftermiddag. 

Og han er langt fra den eneste, der har observeret døde fisk i overfladen. 

Derfor beder Lyngby-Taarbæk Kommune nu borgerne om hjælp. 

Det skal du gøre: 

Observerer du døde fisk, vil Lyngby-Taarbæk Kommune gerne høre fra dig. Skriv til natur@ltk.dk.

- Ser du mange døde fisk, vil vi gerne høre fra dig. Skriv til natur@ltk.dk og fortæl hvor mange døde fisk du har set, og hvor du har set dem, skriver kommunen på sin Facebook-side. Man havde desværre ikke mulighed for at stille op til interview i søndag.

Men på opslaget forklarer kommunen, hvorfor de døde fisk dukker op:

- Vi ser i øjeblikket døde fisk i Mølleåen. Det skyldes en kombination af varmt vand, lav vandstand og et højt indhold af næringsstoffer i vandet, som fører til iltsvind. Vi kan desværre ikke gøre andet end at registrere de døde fisk, skriver Lyngby-Taarbæk Kommune.

Se tv-indslag på diskedøden efter 4:50 i videoafspilleren.