Flere og flere unge får problemer med spil - ny indsats skal forebygge ludomani

Gennem de seneste år er antallet af unge, som går i behandling for ludomani, vokset markant, og omfanget af spilproblemer blandt unge er steget. Den stigning skal en ny kampagne bremse.

- Hånden op, hvis I ved, hvad ludomani er, siger psykolog Anna Stenbro ud i salen, og mange hænder fra 1.g-eleverne bliver rakt i vejret.

Normalt arbejder hun som behandler og forsker på Forskningsklinikken for Ludomani i Aarhus, men de seneste fem uger har hun været rundt på gymnasier i hele Danmark for at oplyse om og forebygge ludomani blandt unge.

I dag venter to oplæg på Frederiksborg Gymnasium i Hillerød.

- Vi har hørt fra de unge, at hvis de gamer, spiller Fifa eller CS:GO, så kender de følelsen af at vinde noget og lysten til derfor at spille mere og mere, siger Anna Stenbro:

- Og så har vi desværre hørt fra rigtig mange, at det er nemt at skifte over til mere traditionelle gamblingprodukter, siger hun.

Hænder0

Igennem de seneste år er antallet af unge, som går i behandling for ludomani, vokset markant.

Samtidig bekræfter en undersøgelse fra tidligere i år, at omfanget af spilproblemer blandt de unge er steget, fortæller Thomas Marcussen, der er klinikleder hos Forskningsklinikken for Ludomani.

“Spil for Livet” er derfor en ny ludomaniforebyggelsesindsats, som via en kort fiktionsfilm og en undervisningsplatform understøttet af oplæg på skoler fra tidligere ludomaner skal åbne op for dialog om pengespil og spilleproblemer hos unge i udskolingen og på ungdomsuddannelser.