Corona-tiltag droppet: Nu kan du igen hilse på buschaufføren

Der har været mange restriktioner som følge af Covid-19, men langsomt bliver samfundet åbnet op igen. Nu er alt også (næsten) normalt i busserne.

Det kan efterhånden være svært at finde ud af, hvad man må og ikke må i forsøget på at holde smitten af Covid-19 nede. 

Der bliver langsomt åbnet mere og mere op, og reglerne bliver ændret fra dag til dag.

Nu er der også nyt om reglerne for busserne i hovedstadsområdet. Fra mandag åbner Movia nemlig op for, at man igen må gå ind ad fordøren i busserne, og samtidig at man må sætte sig på alle sæder.

- Vi kører efter myndighedernes anbefalinger. Efterhånden som samfundet bliver åbnet mere op, bliver vi også flere passagerer i den kollektive trafik, og det giver et godt flow, at man kan gå ind ad fordøren og gå ud ad de andre døre, siger Camilla Struckmann, der er kommunikationsdirektør i Movia.

Indtil nu har man kun måtte gå ind og ud ad bagdørene, og man har ikke måtte sidde på de forreste sæderækker i busserne. Restriktioner, der har skulle mindske smittespredning og beskytte chaufførerne mod Covid-19.

Chauffører og passagerer bliver stadig beskyttet

Ifølge Movia er alt dog stadig ikke helt, som det plejer.

Busserne bliver ikke fyldt helt op, der bliver ikke taget imod kontanter, der bliver gjort grundigt rent i busserne hver dag, og der er skiltning med myndighedernes anbefalinger, blandt andet at man skal holde afstand.

- Det er vigtigt at understrege, at bussen er et trygt og sikkert sted at være. Man skal ikke være bekymret, lyder det fra Camilla Struckmann.

Kort nyt