Store planer: Ny bydel i Køge vokser frem de kommende år

250 boliger, hotel, dagligvareforretning og udvikling af erhvervsarealer er første skridt i den store udvikling af den nye bydel omkring Køge Nord Station.

Ligenu ligger der blot en bar mark ved Køge Nord Station. Men det ændrer sig snart.

Ambitionen er, at Køge Nord på sigt skal blive en helt ny, livlig bydel - tæt på Køge bymidte, og tæt på den nye station.

Her skal der bygges 1.600 boliger, 310.000 kvadratmeter erhvervsarealer med hotel og mødefaciliteter målrettet erhvervslivet. 

Og nu er første etape skudt i gang med 250 boliger, hotel, dagligvareforretning samt udvikling af erhvervsarealer.

Det skal ifølge kommunen gøre Køge endnu mere attraktiv. 

- Det er helt fantastisk at opleve den store interesse, der er for at investere i Køge Kommune. På meget kort tid har vi indgået aftaler med en række investorer, der nu rykker ind for at udbygge og udvikle en del af Køge, som i dag er udlagt til marker, men som i fremtiden bliver til en helt ny bydel, og hjemsted for vores borgere, siger Marie Stærke, borgmester, Køge Kommune (S) i en pressemeddelelse og fortsætter: 

quote Og endelig får Køge nu et hotel, der til fulde udnytter de muligheder, der er for at gøre Køge Nord-området til et knudepunkt i Danmark.

Marie Stærke, borgmester, Køge Kommune (S)

Artiklen fortsætter efter billederne. 

Rækkehuskvarteret med navnet Plushusene er en del af første etape af byudviklingen omkring Køge Nord Station.
Rækkehuskvarteret med navnet Plushusene er en del af første etape af byudviklingen omkring Køge Nord Station.
Foto: Bay Arch / MOE
Boligerne bygges vest for banelegemet.
Boligerne bygges vest for banelegemet.
Foto: Bay Arch / MOE

-  Vi mærker, hvordan investorerne ser en kæmpe fordel i Køges beliggenhed, hvilket fører til nye arbejdspladser. Og endelig får Køge nu et hotel, der til fulde udnytter de muligheder, der er for at gøre Køge Nord-området til et knudepunkt i Danmark. Med udviklingen udnytter Køge endnu engang sin fantastiske beliggenhed til gavn for dem, der slår sig ned her, siger hun. 

I den første etape af byudviklingen, har investorer kastet over to milliarder kroner i projektet, der går til erhverv, boligbyggeri og hotel. 

De investerer i Køge Nord

Logicenters, der er en del af NREP har købt 160.300 m2 erhvervsarealer nord for Egedesvej.

 

NREP har ligeledes investeret i 13.400 byggeretsmeter til udvikling af deres plushusene koncept, der er et JV mellem NREP og CASA Group. Alle boliger bliver DGNB guld certificeret og konceptet er allerede på vej i tre andre byer. Plushusene er bofællesskaber på tværs af generationer, og pt. planlægges der 145 boliger.

 

Ejendomsselskabet Casa Nord har købt 7.800 byggeretsmeter, og kommer til at bygge 80 boliger, hvoraf 40 boliger er mindre etplansrækkehuse, der alle bliver DGBN Guld-certificeret. Med investeringen i Køge Nord-området er det tredje gang inden for en kort årrække, at Casa Nord investerer i Køge Kommune.

 

NA Ejendomme har netop fået aftalt de sidste detaljer med en stor hotelkæde, der specifikt ønsker at placere sig i Køge. Projektet tilfører Køge Nord et hotel, kontorfaciliteter og indkøbsmuligheder tæt på den nye togstation.  Tusindvis af mennesker vil få deres daglige gang i området, og mange møder og hotelophold vil rykke fra det centrale København til Køge Nord.  Hotellet kommer til at rumme 120 værelser samt 40 såkaldte service-apartments, der giver mulighed for længere lejemål end hotelværelser normalt. Derudover vil det være et hotel med fokus på gode mødefaciliteter til store som små møder.

 

Den nordiske investeringsbank Pareto Securities investerer også massivt i Skandinavisk Transport Center, og har senest købt yderligere 150.000 kvadratmeter byggegrund til udvikling af nye moderne logistikfaciliteter.

 

Kilde: Køge Kommune