Pride-fejring rykker ind på Det Kongelige Teater

Copenhagen Pride hylder mangfoldighed og sætter fokus på seksuelle minoriteter - og nu byder Det Kongelige Teater ind.

To nyskrevne skuespil fra Det Kongelige Teater skal være med til at markere Copenhagen Pride i 2020 og WorldPride i København 2021.

Grundet coronavirussen må det traditionsrige Copenhagen Pride i år tænke i andre baner og skriver på deres hjemmeside, at årets pride bliver 'i et virtuelt rum'.

Sommerens hyldets til mangfoldighed kan dog også opleves fra sæderne i det Det Kongelige Teater, lyder det nu i en pressemeddelelse fra kulturinstitutionen. 

Fra den 18. - 23. august, hvor Copenhagen Pride løber af stablen, spiller man nemlig forestillingen 'Regnbuefar' på Lille Scene i Skuespilhuset. 

Den er skrevet af Mikkel Trier Rygård og handler om kampen for at blive far som homoseksuel mand og giver blandt andet indblik i 'regnbuedating'.

Oveni denne forestilling samarbejder Det Kongelige Teater også med næste års WorldPride: Én af LGBTQ+-miljøets største begivenheder, der i 2021har København som værtsby.

Her vil både skuespil, opera og koncerter være på programmet, og Skuespilhuset har blandt andet premiere på sin første engelsksprogede forestilling 'PRIDE', som snart har åben audition.

- Det Kongelige Teater er glade for at være med til at markere CPH Pride og WorldPride og gennem scenekunsten sætte fokus på LGBTQ+-relaterede tematikker for at fejre diversitet særligt i en tid, hvor almindelige menneskerettigheder for LGBTQ+-personer stadig ikke er en selvfølge mange steder i verden, udtaler skuespilchef Morten Kirkskov

Udvider publikum 

quote Hver eneste gang, vi kommer ud på et museum eller en scene, er der et publikum, som ikke nødvendigvis ville være gået til en demonstration ned ad Vesterbrogade eller have deltaget i en debat. 

Lars Henriksen, forperson hos Copenhagen Pride 

Det Kongelige Teaters engagement vækker glæde og stolthed hos Lars Henriksen, der er forperson hos Copenhagen Pride. 

- Det lægger et ekstra lag til alt det, vi gør i forvejen, siger han til TV 2 Lorry. 

- Hver eneste gang, vi kommer ud på et museum eller en scene, er der et publikum, som ikke nødvendigvis ville være gået til en demonstration ned af Vesterbrogade eller have deltaget i en debat. 

Han fortæller, at Copenhagen Pride også har samarbejdet med eksempelvis Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst - og haft succes med arrangementerne. 

- Vi spørger os selv: "Gad vide om salen vil stå tom?" Men så er der et nyt publikum, og på den måde udvider vi festivalen.