Lang næse til museum under Langebro

Politikerne i København vil ikke give tilskud til museum under Langebro.

Der er lange udsigter til, at et museum kan rykke ind under Langebro.

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har således afvist at støtte projektet med de 500.000 kroner, som initiativtager David Peter Fox havde søgt hos kommunen. 

Det oplyser medlem af udvalget Jonas Bjørn Nielsen (S) til TV 2 Lorry. 

- Vi har cirka seks millioner frie midler om året. Det her er på mange måder et sympatisk projekt, men det er for mange penge, siger han og tilføjer: 

- Spørgsmålet er også, hvilket engagement kommunen ville have i det. Vi har mange andre museer og har lige åbnet Københavns Museum, så det er måske ikke så god timing, at kommunen går ind i det.

David Peter Fox har siden november 2018 arbejdet for at skabe Langebro Museum under den ikoniske bro, der forbinder Sjælland med Amager.

Han ærgrer sig over dagens beslutning på udvalgsmødet.

- Det er en skam, at vi ikke får støtte til projektet, siger David Peter Fox, der løfter sløret for, at man nu vil prøve at lave et nyt projekt i de samme lokaler.

- Vi synes stadig, projektet er meget oplagt. Og nu har vi en anden plan om at lave en udstilling om reperationene og renovering af Langebro. Det kræver ikke en istandsættelse af lokalerne. Vi vil lave en udstilling om broens historie, hvor vi viser billeder efter aftale med københavns musuem, siger David Peter Fox til TV 2 Lorry.

Han vil nu afvente Miljø- og Teknikudvalgets møde på mandag, hvor det skal afgøres, om der gives lov til at bruge lokalerne til en midlertidig udstilling. 

- Vi håber, vi får et ja til at lave et midlertidigt museum, siger David Peter Fox.

Gruppen bag Langebro Museum indgik i 2018 et samarbejde med rådgivningsfirmaet COWI, tegnestuen Axel Poulsen Arkitekter samt Historie og Kunst under Københavns Kommune. 

- Denne her bro er folkeeje. Det er både Klaus Rifbjerg, der kaldte dem broklapperne i sit liv. Det er Gasolin, der er gået over denne bro, som alle folk kender. For dem, der bor på Amager, der er det undskyldningen for at komme for sent, at broklapperne var oppe, sagde David Peter Fox i 2018 til TV 2 Lorry.

Herunder kan du se TV 2 Lorrys tidligere indslag om planerne for Langebro Museum fra 2018: