København nedlægger boldbaner til fordel for ”vild natur” – men glemte at informere idrætsforening

AFC Ørestaden Spartans, en klub for amerikansk fodbold, står med Københavns Kommunes beslutning om at nedlægge boldbaner på Amager til at miste træningsfaciliteter – uden at være blevet varskoet.

Københavns Kommunes nylige beslutning om at omdanne boldbaner på Amager Fælled til naturområde kom som noget af en overraskelse for en lokal idrætsforening.

AFC Ørestaden Spartans, der spiller amerikansk fodbold, har de seneste mange år haft deres gang på boldbanerne som trænings- og kampfaciliteter.

Men søndag kunne klubbens formand, Karina Kunak, læse på TV 2 Lorrys hjemmeside, at deres vante rammer nu ville blive inddraget af kommunen – uden at være blevet varslet om det.

- Det kom noget bag på os, for vi har ikke hørt noget fra kommunen om det. Vi synes, det er kritisabelt, at vi skal læse om, at vores faciliteter står til at blive inddraget via nyhedsdækningen, siger Karina Kunak til TV 2 Lorry.

img_4351.mov_14-02-2_bcb36e4be57d480dbaa78e69a47a3264 Still

Klubben består af et seniorhold med omkring 40 spillere og trænere, der holder til i den næstbedste liga herhjemme.

AFC Ørestaden Spartans, der blev stiftet for ti år siden og har haft fast base omkring banerne ved Artillerivej siden 2015, har tidligere haft en ungdomsafdeling, som de for tiden forsøger at få stablet på benene.

De har indtil videre delt boldbanerne med fodboldklubben BK Hekla. Men mens Hekla inden længe står med nye kunstgræsbaner og derfor ikke begræder lukningen, så har AFC Ørestaden Spartans ikke andre gode alternativer på hånden.

- Vi er en forholdsvis lille klub, men derfor bør vi stadig blive informeret. Det er jo ikke let at finde velegnede træningsfaciliteter i København, særligt i attraktive tidsrum. I værste fald kan det ende med, at vi må lukke som klub, hvis vi ikke kan finde et nyt sted at være, siger Karina Kunak.

Må vige pladsen for mere vild natur

Beslutningen om at nedlægge boldbanerne på Amager Fælled sker som led i en indsats for at genetablere mere vild natur i området. En enig Borgerrepræsentation vedtog dette i begyndelsen af december.

Mens de to boldbaner med et samlet areal på fire hektar skal omdannes til en slags utæmmet græs-eng, inddrages en modelflyvebane samt en del af indgangen til Amager Fælled fra DR Byen også til projektet. Derudover skal der etableres en faunapassage over Vejlands Allé, der deler Amager Fælled i to.