Her står sommerblomsterne står i fuldt flor - og du må plukke en buket helt gratis

Valmuer, kornblomster og morgenfruer kan plukkes kvit og frit på populær blomstermark i København.

Før 2017 stod et stort område ved Selinevej på Amager øde og forladt, men så skete der noget.

Kommunen besluttede, at området skulle være byskov, og som et led i planerne for at klargøre jorden til de nye træer, der skulle plantes, blev der sået blomsterfrø i tusind og atter tusindvis.

I sommeren 2017 var det tidligere så øde område forvandlet til en gigantisk blomstermark, som byboerne fra hovedstaden skulle have særlig mulighed for at udnytte.

Derfor inviterede Københavns Kommune til pluk-selv-blomster på marken - og sådan har det været hver sommer lige siden.

De mange blomster har tidligere lokket både bier og instagrammere forbi, og i år er ingen undtagelse.

Så hvis du drager til Amager netop nu, er der gode muligheder for at plukke en solid buket sommerblomster til vindueskarmen eller spisebordet.

Knap så "wow" som sidste år

Måske er synet på billedet over artiklen her ikke, som du tidligere har set det. Og det har Københavns Kommune godt fanget.

- Wow-effekten er lidt mindre end tidligere år, men netop nu er der mange lyseblå, gule og hvide blomster, skriver kommunen i et opslag på Facebook.

Til gengæld er der mulighed for at finde både solbær- og ribsbuske, ligesom både honningurt, hjulkrone og jomfru i det grønne blomstrer de kommende uger.

Er du mere til det spiselige, kan du finde masser af mælder, som ikke står i blomst. De er spiselige som spinat efter en skylning over hanen.