Flere tusinde støtter restaurant-festivaler - her er der stadig ledige pladser

Trods corona-restriktioner har 11.075 fundet vej til restaurantfestival, der løber af stablen i efterårsferien. Vil du også støtte op om de hårdt trængte resturanter, kan du få et overblik over de ledige restauranter her i artiklen.

Maske, håndsprit, afstand og tidlig lukketid er efterhånden blevet en fast del af et restaurantbesøg.

Og selvom det ikke umiddelbart er elementer, der ligger op til et hyggeligt restaurantbesøg, så afholder det ikke borgere i hovedstadsområdet fra at støtte op om de to restaurantfestivaler DinnerDays og Dining Week, der finder sted i hele efterårsferien.

quote Jeg tror, at folk er opmærksomme på, at restaurationsbranchen er presset, så der er noget samfundssind på spil og et generelt ønske om at støtte op.

Laura Madsen, pr- og kommunikationsansvarlig hos DinnerBooking

Til DinnerDays har 11.075 gæster nemlig booket bord i København. Det glæder DinnerBooking, der arrangerer DinnerDays.

- Vi sætter stor pris på, at så mange har booket, for vi var bekymrede for, hvor mange der med restriktionerne rent faktisk ville booke denne gang, fortæller Laura Madsen, pr- og kommunikationsansvarlig hos DinnerBooking.

I en pressemeddelese oplyser Dining Week, at årets billetsalg trods coronarestriktioner overgår sidste års niveau. 

- Den tendens, vi lige nu oplever i forbindelse med billetsalget til efterårsferien, ligner den, vi så tilbage i 2011, da Dining Week opstod på baggrund af finanskrisen. Folk er godt klar over, at restauranterne kæmper med at holde skindet på næsen, og ved at købe billetter til Dining Week er de med til at støtte restauranterne, siger marketingansvarlig hos Dining Week, Nusha Riis Hassani, i en pressemeddelelse. 

Samfundssind på spil

57 af de i alt 107 restauranter, der deltager i DinnerDays, er fra København.

Restauranterne inviterer på tre-retters menu fra 210 kroner plus gebyr. Der findes også såkaldte gourmetmenuer, der altså er dyrere end de almindelige tre-retters menuer, men som stadig er væsentlig billigere end normalt.

Og ifølge Laura Madsen fra DinnerBooking, der står bag DinnerDays, er det ikke kun de overkommelige priser, der har lokket gæsterne til truget. 

- Jeg tror, at folk er opmærksomme på, at restaurationsbranchen er presset, så der er noget samfundssind på spil og et generelt ønske om at støtte op, samtidig med at man får muligheden for at spise på restauranter, man normalt ikke besøger, og får tre-retters menuer for en god pris.

Færre billetter end normalt

Modsat Dining Week er antallet af solgte billetter til DinnerDays dog markant lavere sammenlignet med sidste år. Her blev der solgt cirka 14.519 billetter til festivalen i København - der er altså lige nu tale om et fald på omkring 2.500 billetter. 

Men det er der, ifølge Laura Madsen, en naturlig forklaring på.

- Det er forventeligt, for på grund af restriktionerne er der eksempelvis også et seat (hold af gæster, der normalt har et bord i et vist antal timer, hvorefter et nyt hold overtager bordet senere, red.) mindre end normalt. Det nuværende afstandskrav gør også, at restauranterne skal fjerne nogle borde og stole, så nogle restauranter har ganske enkelt ikke lige så mange pladser som normalt, fortæller hun. 

Antallet af solgte billetter kan da også nå at stige, da billetsalget fortsat er åbent.

Få plads her

Hvis du gerne vil købe billet til DinnnerDays-restauranterne i efterårsferien, har TV 2 Lorry herunder samlet en oversigt over nogle af de restauranter, der fortsat har ledige pladser:

Restauranter med menuer til 210 (plus gebyr)

- Lalala

- Il Corvino

- Fuego

- Maven

- Aristo

- Public

- 8tallet

- The Moderen

- Manon Les Suites

- Sult

 

Der skal tages forbehold for, at billetterne kan være blevet udsolgt, efter at artiklen er blevet udgivet

Billetsalget er åbent frem til den 18. oktober. Få dine billetter her.