Oversigt

Seneste nyt

Borgmesterens advarsel ignoreret: Beslutning om flytning af psykiatriske patienter skaber kontrovers

Også i Forretningsudvalget har et flertal af politikerne i Region Hovedstaden nu stemt for at flytte 28 pladser til særligt udsatte psykiatriske patienter fra Frederikssund til Psykiatrisk Center Glostrup i Brøndby. Det står klar efter et møde i udvalget tirsdag. Det oplyser formand for Social- og Psykiatriudvalget, Peter Westermann (SF), til TV 2 Kosmopol. Enhedslisten, Nye Borgerlige, SF og Dansk Folkepartis fem medlemmer stemte imod forslaget, mens et flertal på ni medlemmer fra De Konservative, Venstre og Socialdemokratiet stemte for. Flytningen er led i en spareøvelse i psykiatrien i Region Hovedstaden, hvor man også skærer antallet af pladser fra 42 til 28. Efter at beslutningen første gang blev stemt igennem Social- og Psykiatriudvalget i begyndelsen af februar har både Brøndbys borgmester og medarbejdere advaret mod at flytte til Brøndby. Den endelige beslutning i sagen bliver truffet på regionsrådsmødet den 12. marts.

Også i Forretningsudvalget har et flertal af politikerne i Region Hovedstaden nu stemt for at flytte 28 pladser til særligt udsatte psykiatriske patienter fra Frederikssund til Psykiatrisk Center Glostrup i Brøndby.

Det står klar efter et møde i udvalget tirsdag.

Det oplyser formand for Social- og Psykiatriudvalget, Peter Westermann (SF), til TV 2 Kosmopol.

Enhedslisten, Nye Borgerlige, SF og Dansk Folkepartis fem medlemmer stemte imod forslaget, mens et flertal på ni medlemmer fra De Konservative, Venstre og Socialdemokratiet stemte for.

Flytningen er led i en spareøvelse i psykiatrien i Region Hovedstaden, hvor man også skærer antallet af pladser fra 42 til 28.

Efter at beslutningen første gang blev stemt igennem Social- og Psykiatriudvalget i begyndelsen af februar har både Brøndbys borgmester og medarbejdere advaret mod at flytte til Brøndby.

Den endelige beslutning i sagen bliver truffet på regionsrådsmødet den 12. marts.