Online-præster tilbyder omsorg for sjælen på nettet

Med nyt millionprojekt vil folkekirken have unge og midaldrende ensomme mænd til at tale anonymt med præsten via mobil og computer.

Bliver du mobbet i skolen, har du mistet dit arbejde, eller er du ensom? Så kan du fremover tale anonymt med en præst hjemme fra sofaen på hjemmesiden sjælesorg.nu.

quote Når mænd bliver forladt midt i livet, er der en stor risiko for, at de går ned med flaget.

Pernille Hornum, præst

Det nye folkekirkelige millionprojekt, “Sjælesorg på Nettet”, stiller fem præster til rådighed for gratis online samtale. 

Reklamer skal nå unge og ensomme mænd

Chatten er åben for alle, men kirken vil også gå efter specifikke målgrupper. Det gælder fx unge mellem 18 og 25 år samt ensomme mænd over 45 år. Her skal landsdækkende reklamekampagner på sociale medie gøre opmærksom på, at præsterne er parat til at tage imod dem online.

- Talrige undersøgelser viser, at mange unge mistrives. Dem rækker vi nu en hjælpende hånd, fortæller præsten Pernille Hornum, der er leder af Sjælesorg på Nettet.

- Når mænd bliver forladt midt i livet, er der en stor risiko for, at de går ned med flaget. Samtidig er mændene ikke gode til at søge hjælp. Med et anonymt online tilbud håber vi, det bliver nemmere for dem, forklarer hun om den anden målgruppe.

 
 

En del af projektet er at re-brande begrebet “sjælesorg.” Det er en kerneydelse i folkekirken, der dækker over, at man kan få en gratis fortrolig samtale med en præst om stort og småt.

Det er landets ti folkekirkebiskopper, der står bag ”Sjælesorg på Nettet”. Projektet bygger på erfaringer fra Sverige, hvor 3.000 personer om året henvender sig til præsterne via en tilsvarende online tjeneste.

Biskop starter chatten

Den 1. februar kl. 11.00 bliver ”Sjælesorg på Nettet” lanceret i Københavns Domkirke. Biskop Henning Toft Bro, der er formand for projektet, bliver den første, der chatter via den nye hjemmeside på storskærm i kirken.

“Sjælesorg på Nettet” har modtaget 8,3 millioner over en treårig periode fra Folkekirkens Fællesfond og landets ti stifter.