Masser af succes - men ingen mad

Danmarks første sociale supermarked, Wefood, har haft bragende succes siden åbningen igår. Så stor succes at butikken nu melder udsolgt af næsten alt.

Masser af medieopmærksomhed og et godt koncept.

Det er den simple opskrift på de tomme hylder, som lige nu pryder lokalerne på Amagerbrogade 151.

Wefood åbnede igår med et brag, og det bæredygtige tilbud er tilsyneladende faldet i god jord hos det københavnske klientel.

Læs mere om konceptet her

I hvert fald melder butikken med overskudsmad nu nærmest udsolgt på sin Facebookside.

De frivillige knokler på livet løs for at få varer på hylderne igen, men den slags tager tid - især når butikken fylder hylderne med produkter, som normalt kun findes i de konventionelle supermarkeders containere.

- Det overstiger fuldstændig vores forventning. Det er kommet lidt bag på os, at folk er  vilde med det. Men det er også super dejligt, siger pressechef hos Folkekirkens Nødhjælp, som står bag Wefood, Per Bjerre, til TV 2 Lorry.

Han håber, at butikken snart bliver fyldt igen, så salget kan fortsætte hurtigst muligt.

- Vi er afhænige af, at det er nogen som har et overskudsparti, som ikke kan sælges - og som de vil give væk, for at vi kan sælge det. Så lige nu ringer vi rundt og siger 'Hov, vi har udsolgt. Har I noget?', lyder det forhåbningsfuldt fra pressechefen.

Der er dog håb forude for de sultne tilbudsjægere, da man håber at have fyldt hylderne igen i morgen, siger Per Bjerre. På Facebook kan man allerede nu se, at overskudsmaden finder vej til hylderne igen:

- Der er både chokolade og pitabrød på vej, skriver Wefood i Facebook-opslaget, og retter samtidig en opfordring til butikker eller fabrikanter, som Wefood kunne være potentiel aftager hos:

- Kender du fødevarefabrikanter - eller har du en butik med overskudsmad, så kom frisk. Vi kommer gerne og henter.