Madmarked indgår samarbejde med Noma-ejere

Holdet bag Copenhagen Street Food indgår samarbejde med nogle af ejerne af restaurant Noma om at åbne Broens Gadekøkken ved Inderhavnsbroen.

Madelskende københavnere får snart et nyt gastronomisk mødested efter lukningen af Copenhagen Street Food på Papirøen i i december 2017.

Madmarkedet på Papirøen nåede på bare fire år at høste stor international anerkendelse, og det fik kæmpet sig ind på en placering som en af hovedstadens største turistattraktioner med 1.5 millioner besøgende i 2017.

Der er derfor noget at leve op til, når det nye madmarked 'Broens Gadekøkken' fredag officielt åbner på Den Grønlandske Handels Plads for enden af Inderhavnsbroen.

Broens Gadekøkken er udviklet af holdet bag Copenhagen Street Food, der har indgået partnerskab med nogle af ejerne af den verdensberømte Michelin-restaurant Noma.

Mange kendte køkkener

Madmarkedet vil bestå af en række særligt udvalgte street food køkkener og barer, herunder Pal’ Pueblo by PMY, Gasoline Grill, MAK-CIK by IBU, California Kitchen, Dessertboden, The Coffee Collective og GRØD.

Derudover vil der i de kommende måneder blive offentliggjort pop-ups og gæstekokke fra hele verdenen, som er blevet inviteret til at komme og overraske København med deres personlige bud på street food.

- Vores ambition for madmarkedet på Papirøen var et mere vildt udtryk. Med Broens Gadekøkken går vi i en anden retning og skaber et madmarked, der er mere underspillet i sit udtryk, og som passer æstetisk smukt til pladsen, siger Jesper Møller, der er tidligere restauratør på Nationalmuseet og restauratør på Toldboden, initiativtager og ejer af Copenhagen Street Food.

Han har brugt næsten fire år på at udvikle projektet på den historiske plads, der nu er forvandlet til et nyt  gastronomisk udflugtsmål på havnekajen.

- Vi ser frem til at samarbejde med vores nye partnere om at give både lokale og turister en fed oplevelse med street food fra hele verdenen på et smukt sted med en fantastisk beliggenhed i Københavns havn, siger Jesper Møller.

Noma-direktør glæder sig

Administrerende direktør for noma, Peter Kreiner, deler sin samarbejdspartners begejstring. 

- Vi er meget begejstrede over at skulle arbejde med holdet bag Copenhagen Street Food om at etablere byens sidste nye maddestination. Sammen, og med nogle af vores venner fra madverdenen, ser vi frem til at byde lokale og turister velkommen til Broens Gadekøkken, siger Peter Kreiner.

Designet og udtrykket af Broens Gadekøkken er inspireret af områdets historie, hvor handlende og sømænd fra Grønland, Island, Færøerne og Danmark ankom efter lange rejser på havet.

Design og stil fra de nordatlantiske lande brugt som inspiration i udviklingen af pladsen, og bodernes udsmykning er inspireret af de rene farver på grønlandske huse.

Fakta om 'Broens Gadekøkken'

Strandgade 95, 1401 København K. www.thebridgestreetkitchen.com

Åbningstider:

Soft opening: 27. april 15.00-22.00, 28. april-3. maj 11.00-22.00.
Officiel åbning: 4. maj 11.00-22.00.

11.00-22.00 (4. maj – 30. september) og 11.00-20.00 (1. oktober – 30.. april)
GRØD og The Coffee Collective serverer morgenmad og kaffe fra kl. 8 mandag-fredag og fra kl. 9 lørdag-søndag.

Medvirkende køkkener:
Gasoline Grill, Pal’ Pueblo by PMY, MAK-CIK by IBU, California Kitchen, Dessertboden, The Coffee Collective og GRØD, derudover vil der være 4 barer med bl.a. drikkevarer fra Løgismose, Naturfrisk, Brus, Nørrebro Bryghus og Royal.