Fire eksempler: Så meget nemmere bliver hverdagen, når Cityringen kommer

Søndag åbner Metro Cityringen - og det vil gøre livet nemmere for mange. Vi har samlet fire eksempler på ruter, der bliver hurtigere med metroen, end de var før.

Cityringen er åbnet, og nu ændrer den offentlige transport sig i hovedstaden.

Det betyder, at du måske i fremtiden kan komme hurtigere frem til din destination.

TV 2 Lorry har fundet på fire fiktive eksempler, hvor Fru Metro Mortensens hverdag bliver nemmere med den nye Metro Cityring.

Måske du kan lade dig inspirere til din nye rute gennem byen.

Få det fulde overblik over det nye bynet lige her.

Venindebesøg fra Skjolds Plads til Gammel Strand

 

Fru Metro Mortensen er netop flyttet til Skjolds Plads på det ydre Nørrebro. Fru Metro Mortensen elsker at bo i området, men her på det seneste er hun begyndt at kede sig. Fru Metro Mortensens tætteste veninde bor nemlig i den modsatte ende af byen, nærmere bestemt Gammel Strand, og hun ser hende derfor ikke nær så meget, som hun gerne ville.

Det skyldes, at når Fru Metro Mortensen skal besøge sin tætteste veninde, skal hun ud på en 35 minutters lang rejse. Først skal hun med bus 6A, dernæst skifte til bus 26, for til sidst at skulle gå et stykke til venindens bolig ved Gammel Strand.

Lykken er dog ved at vende for Fru Metro Mortensen, for med Cityringens åbning vil en tur til hendes tætteste veninde kun tage i omegnen af 9 minutter. Her skal hun blot hoppe ind i det førerløse tog på Skjolds Plads (Metro) for derefter at køre direkte hen til Gammel Strand (Metro), hvor hendes tætteste veninde bor.

Tivolitur - fra Fælledparken til Hovedbanegården

 

Sidste lørdag i hver måned tager fru Metro Mortensen i Tivoli med sit barnebarn. De plejer dog altid at mødes i Fælledparken inden deres tivolitur, hvor de bruger et par timer i det grønne.

Når turen går mod Tivoli, har de altid skulle gå et stykke hen til bus 1A, køre hen til Østerport St., for derefter at skulle springe på S-toget til Københavns Hovedbanegård, hvor Tivoli ligger – en tur, der tager i omegnen af 20 minutter.

Efter Cityringen er blevet etableret, kan de se frem til at komme noget hurtigere fra Fælledparken til Tivoli. Her skal de blot springe på Cityringen ved Trianglen St. (Metro), hvorefter de kun skal køre syv minutter i den spritnye metrovogn, før de rammer Københavns Hovedbanegård. Få minutters gang senere kan Fru Metro Mortensen og hendes barnebarn stå i Tivoli.

En hektisk arbejdsmorgen - fra Skjolds Plads til Enghave Plads

 

Det sker sjældent, men et par gange om året sover Fru Metro Mortensen over sig – og så har hun travlt.

Det tager nemlig 38 minutter at komme fra hendes hjem ved Skjolds Plads på det ydre Nørrebro til hendes arbejdsplads, der ligger placeret ved Enghave Plads.

På disse travle dage kaster Fru Metro Mortensen sig hektisk ud ad hoveddøren for at nå sin første bus på ruten til sit arbejde. Fra Skjolds Plads skal hun først med bus 6A. Her sidder hun i 24 minutter. Derefter skal hun hurtigt videre med bus 3A, og de sidste 5 minutter af ruten til Enghave Plads foregår i raskt tempo på gåben, så hun ikke kommer for sent.

Fru Metro Mortensen kan dog glæde sig til, at hun ikke skal skynde sig nær så meget, hvis hun skulle sove over sig igen. Med den nyetablerede Cityring skal hun blot bruge 10 minutter fra Skjolds Plads til Enghave Plads uden at skifte transportmiddel én eneste gang. Cityringen giver dermed fru Metro Mortensen langt mere overskud i hverdagen – især på de morgener, hvor hun har allermest travlt.

Shoppedag - fra Rådhuspladsen til Trianglen

 

Fru Metro Mortensen elsker at shoppe. Hver gang hun har vandret Strøget tyndt, afslutter hun altid sin shoppedag med et godt måltid mad på sin yndlings restaurant ved Trianglen.

De mange shoppingposer er alt for besværlige at have med i den offentlige transport, hvor hun fra Rådhuspladsen først skal med bus 12 til Vesterport St., dernæst med C-toget til Østerport, for til sidst at skulle tage bus 1A til Trianglen.

Fru Metro Mortensen har derfor flere gange betalt dyre domme for en taxa fra Rådhuspladsen til Trianglen, da hun ikke orkede besværet med den 25 minutter lange rute, hvor hun skulle skifte transportmiddel flere gange undervejs. De dyre taxature er dog kommet til en ende for fru Metro Mortensen.

Med en køreklar Cityring kan fru Metro Mortensen blot springe ned i den nye metrostation ved Rådhuspladsen – og VUPTI – seks minutter senere står hun med alle sine shoppingposer på Trianglen – klar til at nyde et velfortjent måltid på sin yndlings restaurant.