Efter krænkelser af unge piger - nu øges patruljering ved skole

I den kommende tid vil politiet være mere synlige i området omkring Fløng Skole

Københavns Vestegns Politi har øget sin patruljering ved Fløng Skole i Høje Taastrup Kommune.

Det sker på baggrund af det brev, som ledelsen på Fløng Skole har udsendt til alle forældre, der har børn i 6. til 9. klassetrin på skolen, hvori en bekymrende festkultur på skolens område efter lukketid beskrives.

Ifølge brevet, der er sendt ud via skolens intranet, Aula, er bekymringen ikke møntet på skoleeleverne, men på unge mænd, der kommer fra nabobyerne Hedehusene og Charlotteager, som de unge er utrygge ved.

- De unge mennesker fra Hedehusene og Charlotteager udviser nemlig en rigtig bekymrende adfærd i form af voldtægtskultur. Vi har flere piger, som fortæller om, hvordan de bliver hevet fat i, trukket ind i buskadser, generelt isoleret fra deres venner og gruppen for at få tilbud om penge, hvis de for eksempel viser deres numse/bryster, står der blandt andet i brevet.

Skolen skriver endvidere, at en forbrydelse kan være på vej, selvom pigerne siger tydeligt fra.

- Sådan som det bliver fortalt, vurderer vi, det kan være et spørgsmål om tid, før en reel voldtægt finder sted, står der fortsat.

Det drejer sig om piger ned til 6. klasse, lyder det i brevet.

Ingen anmeldelser modtaget

Ifølge Københavns Vestegns Politi har man i længere tid været i tæt kontakt med Fløng Skole i forbindelse med de unge, der tager ophold på skolens område om aftenen og blandt andet drikker alkohol.

"Derfor har vi været en del i området den sidste tid og havde blandt andet patruljer på stedet både onsdag og torsdag aften", skriver politikredsen.

København Vestegns Politi har ikke modtaget anmeldelser om seksuelt krænkende adfærd, som det bliver beskrevet i brevet fra skoleledelsen.

Man understreger dog, at det er vigtigt, at hvis der er unge, der har oplevet seksuelle krænkelser, så opfordrer man til, at de forurettede kontakter politiet.

"Også i den kommende tid, vil der være en øget patruljering i området ved Fløng Skole, og vi er i et meget tæt samarbejde med Høje-Taastrup Kommune i denne sag, lyder det fra København Vestegns Politi.

Upassende ordvalg

Formanden for institutions- og skoleudvalget i Høje Taastrup Kommune fortæller til TV 2, at han oplever, at skoleledelsen har ”dramatiseret” hændelsen.

- Jeg blev fortørnet og ærgerligt over, at der var lagt et brev op på Aula med en dramatisering og noget ordvalg, som jeg ikke synes, var passende, siger Kurt Scheelbeck (K), formand for institutions- og skoleudvalget i Høje Taastrup Kommune.

Kurt Scheelbeck fortæller, at forældrene er indkaldt til dialogmøde i fritidsklubben, hvor børnene fra skolen går.