Fornyet motorvejshåb hos nordsjællandske borgmestre og virksomheder

En forlængelse af Hillerødmotorvejen og færdiggørelse af Frederikssundmotorvejen er altafgørende for vækst i Nordsjælland, lyder det fra borgmestre og virksomheder.

Seks nordsjællandske borgmester og en række store lokale virksomheder mødtes fredag med Transportminister Benny Engelbrecht for at diskutere færdiggørelsen af Frederikssundmotorvejen samt en forlængelse af Hillerødmotorvejen.

Som det er i dag, så slutter sidstnævnte ved Lillerød, hvorefter der er motortrafikvej til Hillerød. Frederiksundmotorvejen mangler stadig sin sidste etape og slutter i dag ved Smørum.

Den manglende infrastruktur betyder, at rigtig mange billister hver dag oplever at sidde i kø på strækningen. Og det er noget, som især rammer de nordsjællandske virksomheder.

- Det er helt tydeligt, at den tid, det tager at komme på arbejde og at komme hjem for større og større betydning for vores medarbejdere, siger Michael Amer til TV 2 Lorry.

Han er HR-direktør i teknologivirksomheden Foss, der har hovedkvarter i Hillerød.

Forsøger at råbe minister op

De nordsjællandske borgmester håbede med fredagens møde at kunne råbe ministeren op. De manglende eller ufuldendte motorveje forhindrer nemlig øget vækst.

- Det er helt afgørende for, at vi kan have en ordentlig udvikling i Nordsjælland, siger Halsnæs' borgmester, Steffen Jensen (S), til TV 2 Lorry.

- Vi er nødt til at skabe ekstra arbejdspladser, og vi er nødt til at beholde vores virksomheder, så vores borgere kan arbejde lokalt. Mange af kommunerne er jo pendlerkommuner, så folk pendler jo ud til København, Hillerød eller hvor man kommer fra.

Motorveje

Frederikssundmotorvejen:

  • Frederikssundmotorvejen består af tre etaper på i alt 34 km, der starter ved Motorring 3 i Rødovre og slutter i Frederikssund. Der mangler nu 3. etape fra Tværvej ved Smørum til Frederikssund. 

Hillerødmotorvejen:

  • Hillerødmotorvejen er på strækningen fra Allerød til Hillerød i dag motortrafikvej. Forlængelsen går derfor ud på at udvide vejen til motorvej.

Minister anerkender udfordringer

Vækst kræver dog medarbejdere, men de søger ikke jobbet, hvis til- og frarejsen bliver fra lang og besværlig.

Det er noget, Jakob Engell, der er concept developer i Foss, kan skrive under på. Han oplever, at det kan være en lang og sej kamp at komme frem på Hillerødmotorvejen

-  Hvis jeg boede lidt længere væk, så ville det helt klart have en betydning. Så skal man være glad for sit arbejde, hvis man sidder og er sur hele morgenen og eftermiddagen, siger Jakob Engell.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) er langt fra uenig med de nordsjællandske borgmestre. Dårlig infrastruktur er noget, som er skidt for hele landet.

Hillerødmotorvejens forlængelse.
Hillerødmotorvejens forlængelse.
Foto: TV 2

Det er dog ikke ensbetydende med, at man skal forvente motorvej hele vejen til Hillerød og Frederiksund lige foreløbig

- Jeg anerkender helt sikkert, at der her er udfordringer i den helt store kaliber. Vi er nødt til at skele til, hvad der giver samfundsmæssigt bedst mening at investere i, og der ligger Frederiksundsmotorvejens tredje etape og en forlængelse af Hillerødmotorvejen rigtig godt, siger Benny Engelbrecht til TV 2 Lorry.

Hos Foss i Hillerød håber man, at fredagens møde med transportministeren har sat lidt gang i processen.

- Alt tegner på, at det er det helt rigtige at gøre, og jeg har stor tillid til, at folketinget prioriterer de projekter, som giver mest mening økonomisk, siger HR-direktør Michael Almer.